Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Sedna, tandem iza popularne Šjore Pomidore, lansirao je liniju pasiranih San Marzano rajčica za ugostitelje

sjora-pomodora-horeca

Sedna je zagrebačka obiteljska firma koja na njivama u Sv., Filipu i Jakovu uzgaja San Marzano rajčice. Njihova je Šjora Pomidora, uz Chiavalonovu, jedina hrvatska premium pasata od čistog organskog San Marzana dozrelog na suncu. Prema zakonima pasate, Šjora Pomidora se proizvodi od čiste prvoklasne svježe rajčice, bez ikakvih dodataka, procesom koji mora očuvati što više oreganoleptičkih svojstava svježe zrele rajčice.

Plantažu vode Romeo Brzić, diplomirani inženjer agronomije, bivši menadžer velike hrvatske maloprodajne kompanije i pasionirani proizvođač iz obitelji koja se generacijama bavila poljoprivredom i nekadašnja novinarka i urednica Aleksandra Brzić. “Sve je počelo kao passion projekt mog supruga. Iako nam je brzo pokazao svu težinu i kompliciranost bavljenja kvalitetnom poljoprivredom u Hrvatskoj, ovaj strastveni dio priče nekako samo jača.

Od nule proizvesti pošten, kvalitetan i autentičan prehrambeni proizvod jest izazov, ali je i stvaranje nove vrijednosti koje ima dubokog smisla. Uostalom, u Sedni vjerujemo da je upravo ovakav beskompromisni pristup budućnost poljoprivrede i proizvodnje hrane,” rekla nam je Aleksandra Brzić. Š jora Pomidora, koja se prodaje u delikatesnim dućanima i izvozi u Austriju, brzo je našla publiku.

Sedna ima malu proizvodnju, osim San Marzana, uzgaja i beef rajčice u plasteniku od 1,2 hektara, a na pet hektara otvorenih polja cilj je razviti proizvodnju od 100 tona godišnje namijenjenih preradi. Ovih dana Sedna je lansirala novu liniju premium proizvoda, pasiranih rajčica razvijenih specijalno za HoReCu, u pakiranjima od 690 i 2400 grama. Brzići kažu da su recepturu razvili na temelju starih recepata Romeove mame, specijalistice za konšerve i pasate. 

Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.