Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Brad Pitt tuži Angelinu Jolie jer je njemu iza leđa prodala Miraval ruskom oligarhu, vlasniku Stolichnaya votke

miraval

Brad Pitt će na sudu pokušati osporiti prodaju provansalskog imanja Miraval, proizvođača jednog od najboljih rose na svijetu. Miraval je prodala Angelina Jolie, ruskom oligarhu Juriju Shefleru, vlasniku Stolichnaya votke i Stoli Grupe. Budući da Miraval nije podijeljen u brakorazvodnoj parnici nego su Pitt i Jolie ostali zajednički vlasnici, Brad Pitt smatra da je prodaja bez njegova znanja teška prevara i želi je poništiti.

Miraval za bivši bračni par Pitt-Jolie proizvodi ugledna vinarska obitelj Perrin iz Rhone. No, kako potvrđuju i sami Perrini, Brad Pitt je gotovo od početka osobno involviran u proizvodnju vina, dok njegovi odvjetnici tvrde da je upravo Pittov angažman zaslužan za visoki vinski status Miravala koji je sačuvao i vrijednost cijeloga imanja. Globalni direktor Stoli Grupe Damian McKinney rekao je da je Miraval kupio “po vrlo poštenoj cijeni s obzirom da je riječ o fantastičnom brendu” i da su u Stoli Grupi “vrlo sretni.” Čitaj, Angelina je Miraval prodala ispod cijene. 

Pittovi odvjetnici tvrde da je upravo Brad Pitt učinio imanje profitabilnim i pretvorio ga u višemilijunski međunarodni biznis. “Vinograd je postao Pittova strast a Miraval jedan od najugledniji proizvođača rosea,” stoji u sudskoj dokumentaciji koju je objavio Bloomberg. “Ona je prodala svoj udjel znajući da oligar Juri Sherfler najmjerava preuzeti konyolu nad Miravalom, i tako ugroziti Pittovu investiciju u Miraval.” U jednom dijelu dokumenta odvjetnici navode da je Brad Pitt u Miraval “uložio jednako novca i znoja, dok Jolie u tim naporima nije sudjelovala ni na koji način.” 

Kad su kupovali Miraval, Brad Pitt je dao 60 posto novca, a Angelina Jolie 40 posto. Zajedno s enolozima, na 500 hektara vinograda napravili su revoluciju na tržištu rosea, današnja popularnost suhih blijedih rose može se pripisati njima koliko i genijalnom vlasniku Whispering Angela Sashi Lichinea. Miraval je kupaća grenchea, cinsaulta, syraha i rollea, loze rastu na ilovasto-vapnenastom tlu, 5 posto vina fermentira u drvu, vino ima visoki stil i arome šumskih jagoda, malina i breskve s puno mineralnosti.  

Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.