Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Nova Ledolina mogla bi se pretvoriti u debakl. Nema okus ni po čemu

Ledo je pred lanjske blagdane obnovio Ledolinu, jedan od svojih ikonografskih predratnih proizvoda. Nismo sigurni je li stara Ledolina bila ukusna, ali je ostavljala dojam ugodne, sigurne bidermajerske elegancije kakva je imponirala mnogim predratnim obiteljima.

Ledolina se, uostalom, reklamirala kao eminentno obiteljski proizvod koji roditelji kupuju da bi klincima uljepšali vikende.

Sadašnja Ledolina izgleda kao nešto što je došlo iz jeftinijih slastičarni, koje puno polažu na vanjske efekte, ali nemaju baš osobito sofisticirane kriterije za ukrašavanje slastica.

Okusi su nažalost još gori od rokoko dizajna. Okusa, naime, uopće nema. Osim nešto kakaa u biskvitu i i kremi, u novoj se Ledolini ne osjeti baš ništa. U preljevu od višnje, napravljenom od višnjinog soka (za koji ne znamo od čega je napravljen), višnja se gotovo uopće ne osjeti. 

U kremi od vanilije, napravljenoj od paste od vanilije, vanilija je jednako diskretna kao i u jeftinim mliječnim čokoladama. Sama čokolada osjeti se još manje od vanilije (dakle, osjetimo

kakao prah, ali ne i čokoladu) premda se proizvod službeno zove Ledolina torta, vanilija, čokolada, preljev od višnje.

Naposljetku, ne osjeti se ni i previše šećera, što

je pohvalno: 100 grama Ledoline sadrži 209 kalorija i 24 grama šećera.

Nova je Ledolina zapravo šarena, blago zaslađena smrznuta vodica s puno zraka, bezbroj aditiva nešto masnoće i vrlo malo bilo

kakvih okusnih elemenata. U njoj, naravno, nema baš ništa što je prije zamrzavanja bilo zaista svježe.

Nova Ledolina, koja se može reklamirati sloganom Manje kalorija nula okusa, mogla bi se pretvoriti u ozbiljni tržišni debakl.

Ledolina torta od 650 grama košta 69 kuna.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.