Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Business lunch u El Toru logično je koncipiran, a hrskave polpete od hobotnice zaista su odlične

el-toro-business-lunch-g

Većina restorana koji žele dobro raditi za ručak moraju imati posebne menije za ručak. Vinodol ima tjednu kartu, Carpaccio crnu ploču, Esplanadin Le Bistro uveo je set menu za ručak prije više od deset godina, a bistro Jadranka u Vukovarskoj koji radi samo za ručak , mijenja meni skoro svaki dan.

Posebni jelovnici za ručak prastaro su restoratersko pravilo koje ne vrijedi jedino za specijalizirane restorane poput sushi barova burger barova ili street food lokala, jer je njihova ponuda ionako koncipirana za brze i ne preskupe ručkove. Sasvim je logično da je zagrebački latino steakhouse El Toro ovih dana uveo business lunch .

el-toro-juha

El Torov meni za ručak sastoji se od dva slijeda: gost može birati između tri predjela i tri glavna jela.  Business lunch košta 130 kuna, što je veoma dobra vrijednost za novac s obzirom na kvalitetu kuhanja i količinu kalorija.

Kvaliteta kuhanja i raznovrsnost jela glavni su aduti El Torova business luncha. El Toro, naime, ima stratešku prednost u chefu Mariju Mihelju koji je tehnički iznimno kompetentan i dobro razumije kulinarske žanrove.

Mihelj je u business lunchu iskoračio iz latino rukopisa, a istodobno je zadržao dovoljno razlikovnih elemenata da El Torov ručak ni po čemu ne sliči na dnevne i tjedne menije velike većine zagrebačkih restorana.

Na prvom Torovom business lunch jelovniku nalaze se, kao predjela, gnudi s kremom od bosiljka, azijska goveđa juha s hrskavim povrćem i okruglicama punjenim govedinom i zapečena focaccia s dimljenom tunom.

el-toro-uspravna

Polpete od hobotnice u panku najatraktivnije si glavno jelo: tu su još sporo kuhani svinjski obrazi na kremi od peršina i zapečena muškatna buča s mladom salatom, narom i sjemenkama bundeve.

I lista predjela i lista glavnih jela nude po jednu vegetarijansku opciju, što je pohvalno.  Naručili smo goveđu juhu serviranu s puno svježeg korijandera, egzotičnu i prilično zasitnu zbog tri dumplinga koji dolaze s njom. 

Hrskave polpete od hobotnice servirane na kremi od limuna i wasabija, s puno filigranski rezanog mariniranog povrća, bile su izvanredne. Ove polpete su plemeniti, neodoljivi comfort food kakav bismo mogli jesti svaki drugi dan. Nastavi li se business lunch s ovako privlačnim jelima po sadašnjim cijenama, El Toro bi mogao postati pun za ručak svakog dana u tjednu.

Fotografije/Mario Kučera

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.