Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

PREPORUČUJEMO Mozzarelle di Bufala velikih tvrtki Galbani i Francia neočekivano su ukusne

mozzarelle-preporucujemo

Standardna mozzarella iz supermarketa najdosadniji je sir na svijetu. Ona nema nikakav poseban okus osim nešto svježine, a tekstura podsjeća na žvakaću gumu. Industrijska kravlja  mozzarella jednako je mediokritetski proizvod kao McDonald’sovi burgeri: nije uvredljiva ali je doslovno antiuzbudljiva. Želite li uživati u hrani nema nijednog razloga da kupujete mozzarellu iz samoposluživanja.

Međutim, industrijske mozzarelle napravljene od bivoljeg mlijeka sasvim su druga kategorija proizvoda. Ovih smo dana probali dvije, koje se prodaju u svim boljim samoposluživanjima.

Galbanijeva Mozzarella di Bufala DOP Campania (DOP je zemljopisna oznaka porijekla) i Francia Mozzarella di Bufala neočekivano su dobri proizvodi za kriterije masovne proizvodnje.  Obje ove mozzarelle kremaste su, naravno ne kao burrata, ali imaju lijepu, široku, mekanu teksturu i ne pada im napamet da se razvlače u duge tanke niti.

Riječ je o pravim, bogatim sirevima koji mogu imati višestruku namjenu u kućnom kuhanju: možete ih  servirati same s par kapi pikantnog ulja, kao caprese, kao topli caprese; sendvič od baguettea tostiranog na maslacu s većim šnitama kremaste mozzarelle, svježim bosiljkom, kojom datterini rajčicom i tapenadom.

Pa kao izvrsnu podlogu za jaja na oko ili, naravno, kao bazični sastojak na pizzi, bez straha da ćete gumaste   niti morati motati oko vilice. Varijanta sa zapečenim grahom i parmezanom osobito je privlačna u ovo doba godine. No, obje su bivolje mozzarelle možda ipak najukusnije same.

Bivolje su mozzarelle nešto skuplje od običnih. Galbanijeva DOP verzija košta 19 kuna a Francia 17 kuna za kuglicu. Obične mozzarelle koštaju desetak kuna. No, bivolje mozzarelle uistinu su neusporedivo  bolje i opravdavaju razliku u cijeni.

Uz bivolju mozzarellu najlakše se pije svježe bijelo vino s višim kiselinama poput sauvignona i rizlinga, ili crno vino s visokim kiselinama poput mladih terana i barbera.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.