Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
aqua-panna-banner
Divider Text

NOVA SLATKA LISTA Sedam najboljih zagrebačkih slastičarnica

jolie-petite-103

Na zagrebačkoj slastičarskoj sceni u zadnjih se godinu dana ponešto promijenilo. Trinity Sweets u Zaprešiću nametnula se kao jedna od maštovitijih slastičarnica otvorenih u Hrvatskoj u zadnjih desetak godina.

Torterie Macaron lani je proizvela kolekciju zaista vrhunskih zanatskih sladoleda, a Vincek je veoma dobrim makovnjačama i orehnjačama zakoračio prema višem segmentu tržišta ( nažalost, ostali kolači su im prosječni kao i ranije). S druge strane, većina starih slastičarnica i dalje peče tek prosječne kolače, bez gastronomskih ambicija. Evo trenutnog poretka najboljih zagrebačkih slastičarnica.

1. Le Kolač, Petrova

le-kolac

Otkako je Robert Hromalić prestao proizvoditi kolače za prodaju u supermarketima, kvaliteta svega u Le Kolaču vidljivo je porasla. Ovih su nas blagdana oduševili zaista fenomenalni financieri, koji su se topili u ustima.

2. Trinity Sweets, Zaprešić

trinity-kava

Mlada slastičarka Ruža Šimić, koja je u Timeu radila s Robertom Hromalićem, sada priprema neke od najljepših, najukusnijih i najbalansiranijih deserta u Hrvatskoj. Ruža Šimić na putu je da postane autentična nova zvijezda hrvatskog slastičarstva, a svatko tko voli slatko trebao bi se odvesti do Zaprešića.

3. Jolie Petite Patisserie, Knežija

jolie-petite-tartelette

Slastičarnica Ljupke Gojić i Mihaela Mikića prodaje niz klasičnih francuskih kolača, koji su uvijek korektni do fini i dobro izgledaju. Jolie Petite primjer je pouzdanog mainstreama.

4. Piece of Cake, Petrova

piece-of-cake

Minijaturni kolači ove male manufakture u Petrovoj imaju više okusa i karaktera nego kolači u 98 posto zagrebačkih slastičarnica. Princes krafne i bohem kocke su senzacionalne.

5. Melt, Radićeva

melt-jagoda-vanilija

Melt proizvodi daleko najbolje sladolede u Zagrebu, još otkako je Orijent odustao od svojih starih receptura. Lanjski sorbetto od jagoda bio je apsolutno fantastičan, pa jedva  čekamo ovogodišnju sezonu jagoda.

6. Pierre, Ljubljanica

pierre

Pierre je ambiciozna slastičarna na Trešnjevci s dobro dizajniranim kolačima i dobrim sladoledom. Pierre tvrdi da koristi isključivo prirodne sastojke što je, naravno, jako pohvalno. Trebali bi još raditi na preciznijoj definiciji okusa i tekstura.

7. Torterie Macaron, niz lokacija

torterie-macaron

Torterie Macaron razmjerno je velik pogon. Utoliko više vrijedi podatak da i oni, baš kao mali Melt, sladoled od jagoda proizvode isključivo od pirea od pravih, svježih domaćih jagoda bez ikakvih praškova i pojačivača okusa  tipičnih za hrvatsku proizvodnju sladoleda. A sladoled od pistacija radi  se od paste sicilijanskih pistacija, među najskupljima na svjetskom tržištu. 

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.