Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

MAJSTORSKE RADIONICE PORTFOLIO TASTINGA U OPATIJI Budimo realni, Hrvatska ovo još nije vidjela

chateau-angelus

U opatijskim hotelima Kvarner i Ambasador 19. veljače održava se Acrobatov i Vinotradeov Portfolio Tasting za 2022. godinu. Riječ je o najvećem skupu vodećih svjetskih vinarija  ikad održanom u Hrvatskoj.

Glavna smotra ovogodišnjeg Portfolio Tastinga odvijat će se u nostalgičnoj, Kristalnoj dvorani hotela Kvarner, dok su masterclassovi organizirani u Ambasadoru. Danas donosimo Acrobatov popis majstorskih radionica a sutra objavljujemo sadržaj Vinotradeovih radionica.

Za svaku majstorsku radionicu dostupno je samo deset mjesta. Većina radionica košta 2000 kuna, a nekoliko 1000 kuna po osobi. Te cijene nisu visoke uzmemo li u obzir što će se točiti: samo jedna butelja Vega Sicilie Unico košta između 400 i 500 eura, a na majstorskim će se radionicama moći kušati  niz berbi. Evo sadržaja Acrobatovih masterclassova.

1. Vega Sicilia Unico, Ribera del Duero

vega-sicilia-vinarija

Masterclass vodi don Pablo Alvarez, predsjednik najuglednije španjolske vinarije. Obitelj Alvarez kupila je Vega Siciliu 1982. godine. Na masterclassu u Ambasadoru moći će se probati vina s oznakom Unico, iz berbi od 2004. do 2010. godine. 

2. Chateau Angelus St.Emilion

chateau-angelus

Chateau Angelus jedna je od najvažnijih vinarija u Saint Emilionu. Na masterclassu u Opatiji točit će se Angelusi iz 2011. 2012, 2015 i 2016. Ovdje valja reći da se 2015. i 2016. smatraju povijesno dobrim berbama. Masterclass Chateau Angelusa vodit će vinski edukator Danijel Čečavac

3. Roberto Voerzio, Barolo

apt-voerzio-tasting

Roberto Voerzio još je prije dvadesetak godina dobivao čiste stotke u enciklopedijskim knjigama Roberta Parkera. Gospodin Voerzio, koji je sudjelovao i na prvom Portfolio Tastingu održanom prije dvije godine u Zagrebu, predstavit će široku kolekciju svojih briljantnih nebbiola.

Polaznici Voerziova masterclassa moći će probati Barolo la Serra iz 2004. godine iz magnuma, Barolo Fossati Case Nere iz 2007, Barolo Fosatti Case Nere iz 2011, Barolo Sarmassa iz 2013. iz magnuma. Barolo Cerequio iz 2014. Barolo Fossati iz 2015. Barolo Torriglione iz 2016 iz magnuma i Barolo Rocche dell Annunziata iz 2017. godine.

4. Chateau Pontet Canet, Pauillac

chateau-pontet-canet-vinograd

Sve cjenjenija biodinamička vinarija iz Medoca predstavit će opsežnu vertikalu, s izborom vina iz senzacionalnih klasičnih berbi poput 1990, 1995. i 1996. ali i iz posve novih berbi poput 2019.

5. Marjan Simčič, Brda 

marjan-simcic

Najvažniji slovenski vinar svoju će majstorsku radionicu posvetiti jedinstvenom terroiru Brda, gdje podjednako dobro uspijevaju rebula, chardonnay, sauvignon, ali i merlot. Sva vina koja će gospodin Simčič točiti dolaze iz njegove najbolje linije Opoka.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.