Visa Inspire

Kult Plave Kamenice

Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Kornati vina

PREPORUČUJEMO Crne čokolade Simón Coll s cijelim bademima i lješnjacima sadrže više badema i lješnjaka nego čokolade

simon-coll-g

U redu, tvrdnju iz naslova ne treba shvatiti posve doslovno. Na čokoladi s lješnjacima piše da tabla od 250 grama sadrži 30 posto lješnjaka. Ali kad prelomite čokoladu, zaista vidite više lješnjaka nego čokolade.

Presjek čokolade s bademima, koja se proizvodi jednom godišnje u sezoni berbe badema, još je drastičniji u korist badema: čokolada djeluje kao da samo povezuje bezbroj bijelih badema.

U oba slučaja radi se o 70-postotnoj, veoma ukusnoj čokoladi, oblikovanoj u table debele oko pola centimetra, kako bi se bademi i lješnjaci osjećali udobno u čokoladnim omotaču. Obje su čokolade, prirodno, jako hrskave ali i krenaste. Jedini je problem s ove dvije izvrsne čokolade što morate imati zube poput vjeverice da biste u njima zaista uživali.

simon-coll-cokolada

Simón Coll jedan je od najpoznatijih katalonskih proizvođača čokolade. Tvrtku je 1840. godine osnovao Simon Mestres. Do danas je u obiteljskom vlasništvu: Simon Coll već dulje vrijeme vodi Maria Coll, predstavnica šeste generacije. 

Važno je reći da je Simón Coll vlasnik Amatllera, najstarijeg katalonskog proizvođača čokolade čija je prva manufaktura otvorena 1797. godine. Simon Coll danas proizvodi vrlo širok portfolio crnih i mliječnih čokolada, koji uključuje organske čokolade i mliječne čokolade bez šećera.

Čokolade s cijelim lješnjacima i bademima koštaju 68 kuna za tablu od 250 grama. Čokolade Simón Coll distribuira zagrebački Vivat. Mogu se kupiti u Vivatovim vinotekana.

aqua-panna-sidebar
ulje-2021-naslovnica

aviation-gin

PREPORUČUJEMO Crne čokolade Simón Coll s cijelim bademima i lješnjacima sadrže više badema i lješnjaka nego čokolade

by Kult Plave Kamenice time to read: 1 min