Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Kraš i Polleo Sport napravili su prvu hrvatsku fitness čokoladu. Okus? Životinjsko carstvo s whey proteinima

polleo-kras-g

Najveći hrvatski konditor voli eksperimentirati sa suradnjama. Krašev logo mogli smo vidjeti na Bajadera, Griotte i Ruby kolačima Le Kolača Roberta Hromalića, a nedavno smo primijetili novu neočekivanu suradnju. Najveći domaći lanac fitness trgovina Polleo Sport s Krašem je napravio prvu hrvatsku fitness čokoladu.

Od tako prezentirane čokolade, koja se prodaje samo u sportskim trgovinama, očekivali biste da se uklapa u stroge režime prehrane. Polleo Protein tamna čokolada s 55 posto suhe kakao tvari, nema dodanih šećera, ima 482 kalorija, 9,8 grama vlakana i 16 grama proteina po tabli, četiri puta više od standardne tamne čokolade.

Čokolada je izuzetno slatka, u rangu klasičnih Kraševih čokolada poput Životinjskog carstva, iako nema šećera. Tajna je u maltitolu, šećernom alkoholu, ugljkohidratu koji strukturom sliči na šećer i na alkohol i prirodno se nalazi nekom voću i povrću. Maltitol je vrlo popularan zaslađivač jer na okusu ima isti efekt kao šećer a duplo manje kalorija. 

Prirodna slatkoća najveći je adut Polleo Proteina i jedino što ga, uz slabašan okus sirovog kakaa, približava pravoj čokoladi. Dobro izgleda, ima dobar snap i tekstura joj je glatka, ali u ustima je gumasta, loše se topi i lijepi se u ustima. Ne razvija okuse čokolade već odmah nakon prvog udara slatkoće koja, mora se priznati, mora radovati svakoga osuđenog one grozomorne proteinske pločice, bezlgutenske kekse i slične “slastice” iz fitness trgovina, dakle nakon slatkoće sve odmah preuzima okus proteina sirutke. Polleo Protein napravljen je s dodatkom whey proteina njihova brenda Me:First. 

Polleo Protein je dobra marketinška ideja i dobrodošla promjena za ljude koji mjesecima žive na strogim režimima prehrane, jer za ljubitelje slatkog život na dijeti nužno je pustinja. No, okus joj je previše loš da bi to mogao biti izgovor za njene nutricionističke prednosti. Po nutricionističkoj tablici Polleo Protein je Tamna Dorina sa stevijom i dodanim proteinima, dakle ništa originalno. Ima nešto manje kalorija od standardnih čokolada, maltitol nije keto safe, dakle najveći adut joj je što ima točno 73 puta manje šećera od standardnih industrijskih čokolada. Ako već želite pojesti čokoladu bez osjećaja krivnje, kupite neku vrhunsku crnu čokoladu i zaustavite se na kockici do dvije.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.