Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Francuska kuharska nada odbila je sve ponude televizija. ‘Sve je lažno, prikazuju što žele, chef ne postaješ na ekranu’

camille-g

Mlada francuska kuharica, koju u francuskim gastronomskim krugovima nazivaju čudom od djeteta, odbila je sve ponude za televizijske emisije. Devetnaestogodišnja Camille Genet, dobitnica jedne od najprestižnijih francuskih nagrada za mlade kuhare Raymond-Vaudard, za dnevnik La Nouvelle République objasnila je kako je trajno odbila pozive producenata jer “ne želi sudjelovati u izvrtanju istine o svojoj profesiji.”

Nakon što je osvojila nagradu Raymond Vaudard, najveću nagradu za kuhare studente i stažiste koju dodjeljuju dobitnici Meilleurs Ouvriers de France i chefovi iz francuske reprezentacije za Bocuse d’Or, Camille Genet otvorena su vrata u mnoge prestižne francuske restorane.

No, zovu je i sve francuske televizije. Praktički, Genet može birati između dva glavna puta u karijeri današnjih chefova: restoransku kuhinju ili televizijski studio. Njene izjave važna su poruka za cijelu generaciju mladih kuhara, koja masovno pati za brzom slavom preko medija i društvenih mreža.

Kako je rekla u intervjuu, Genet si je zadala cilj da u idućih pet godina (sad je na drugoj godini kuharske akademije) postane chef de partie (kuhar koji drži jednu stanicu u kuhinji) u jednom od francuskih restorana s Michelinovim zvjezdicama, a kraju formacije otvori svoj restoran “kako bi slobodnije radila.” U međuvremenu, kaže, planira raditi isključivo u kuhinji.

“Televizijski kuharski showovi ne odražavaju realnost našeg posla,“ kaže Genet, “Producenti i urednici prikazuju što oni žele, to je sve lažno. Na televiziji ne možeš postati uspješan chef, u našem poslu uspijeva se teškim radom u kuhinji i kuhanje je jedino što me zanima.” Intervju Camille Genet postao je hit na francuskim gastro portalima. 

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.