Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

BIRAMO MLADOG CHEFA GODINE Jurica Obrol kuhao je u nizu Michelinovih restorana

mladi-chef-obrol

Jurica Obrol spada među rijetke chefove o kojima većina kolega govori dobro i s poštovanjem. Hrvatski se kuhari nažalost često ne vole i ne razumiju da respekt i međusobna suradnja spadaju među ključne pojmove za daljnji napredak nacionalne gastronomije. No, to je posebna tema. 

Jurica Obrol iza sebe ima uzornu profesionalnu biografiju. Poslije nekoliko manje važnih zagrebačkih restorana, Obrol je kuhao u Die Brasseria Vjekoslava Pavića, prvog hrvatskog  chefa koji je dobio Michelinovu zvjezdicu.

jurica-obrol

Zatim je stažirao u Aponienteu slavnog andaluzijskog chefa Angela Leona, restoranu koji upravo postavlja kanon održive morske kuhinje budućnosti.   Aponiente je 2017. dobio treću Michelinovu zvjezdicu. Obrol je bio sous chef Deniju Srdoču u Dragi di Lovrana. Draga di Lovrana prvi je kvarnerski restoran sa zvjezdicom.  Zatim je Obrol tri godine radio u šibenskom Pelegriniju.

Obrol je, dakle, veći dio karijere proveo u Michelinovim restoranima, što se vidi u preciznosti i sofisticiranosti njegova kuhanja. Obrola smo ovog ljeta zatekli u konobi Zijavica gdje je kuhao uz chefa Stivena Vunića. Hrana u Zijavici nikad nije bila ukusnija.

Jurica Obrol, hrvatski kandidat za Bocuse d’Or prije dvije godine, jedan je od chefova koji bi mogli dominirati našom gastronomijom u idućih deset do dvadeset godina.

Uredništvo Kulta Plave Kamenice prvi put bira Mladog chefa godina. Ovim izborom želimo šire afirmirati mlađe chefove koji bi u narednom razdoblju mogli značajno utjecati na hrvatsku restoransku industriju.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.