Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Mauro Colagreco otvara tri restorana u spektakularnom novom londskom hotelu Raffles at The OWO

colagreco-raffles

Chef Mirazura Mauro Colagreco do kraja iduće godine u Londonu će otvoriti tri nova restorana. Sva tri će biti u novom Raffles at The OWO u Whitehallu . Luksuzni hotel u vlasništvu Accor grupe otvara se krajem 2022. Mauro Colagreco u njemu će imati fine dining restoran, tavernu i  chef’s table.

Osnovna filozofija bit će ista kao u Mirazuru, isključivo organske namirnice, lokalno i sezonsko.  Ostali detalji koncepta još nisu poznati.“Nevjerojatna lokacija, u kombinaciji s profesionalnošću Raffles London tima, uvjerila me je da je ovo savršeno vrijeme i mjesto da u Londonu prvi put lansiram koncepte koji će biti napravljeni po mjeri Rafflesa,” komen birao je Colagreco svoj novi projekt. 

Londonska scena magnet je za velike chefove iz Francuske. Nakon Pierrea Gagnairea i restorana Sketch, u Londonu su otvorili Anne-Sophie Pic (Four Seasons u Ten Trinity Square Hotelu), Hélène Darroze (hotel Connaught), Alain Ducasse (The Dorchester), Gregory Marchand (Frenchie Covent Garden) i slastičari Cedric Grolet (Berkeley) i Philippe Conticini. Raffles

London at The OWO otvorit će se u povijesnoj zgradi Old War Officea, jednog od najkarizmatičnijih mjesta u Londonu, koja je renovirana nakon što je više od stoljeća stajala zatvorena.

Old War Office ili palača Whitehall, od 1530. do 1698. bio je dom britanskih kraljeva a nakon toga sjedište britanskih vojnih zapovjedinika i britanske ratne mornarice, u kojem su radili Winston Churchill, David Lloyd George i Lord Kitchenera.

Old War Office bio je i baza Johna Profuma, u fazi koja je Iana Fleminga inspirirala da nakon rada za obavještajnu službu britanske ratne mornarice napiše serijal o Jamesu Bondu. Britanska vlada zgradu je 1. ožujka 2016. za više od 350 milijuna funti dala u 250-godišnju koncesiju joint ventureu španjolske građevinske multinacionalke Obrascon Huarte Lain Desarrollos i angloindijskog konglomerata Hinduja Grupe. Raffles at The OWO imat će 120 soba, 85 privatnih stanova i jedanaest restorana i barova. 

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.