Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

BIRAMO MLADOG CHEFA GODINE Pavo Klarić prvi je put ušao u Esplanadine kuhinje s 14 godina

mladi-chef-klaric.g

Ana Grgić Tomić nije samo sjajna chefica nego i prvorazredna voditeljica tima. Gospođa Grgić Tomić u zadnjih nas je par godina upoznala sa svojim bliskim suradnicima, uvijek naglašavajući njihovu važnost za visoku razinu kuhanja Zinfandel’sa i Le Bistroa.

Jedan od Esplanadinih kuhara, koji je na nas ostavio osobito snažan dojam, bio je mladi Pavo Klarić, čovjek kod kojeg smo prepoznali osjećaj za eleganciju i znatiželju prema modernom, dvije bitne pretpostavke za uspjeh u fine diningu.

Pavo Klarić završio je Ugostiteljsko  turističko učilište u Novom Zagrebu. U Esplanadine je kuhinje prvi put ušao s četrnaest godina; u najboljem je zagrebačkom hotelu proveo punih deset godina. Prošao je sve hijerarhijske pozicije u kuhinji.

pavo-klaric-jelo

Početkom ljeta 2021. Klarić je napustio Esplanadu i prešao u San Canzian kraj Buja. U San Canzianovu restoranu Luciano, gdje se ove sezone izvrsno jelo, Klarić je blisko surađivao s Dinom Galvagnom, pionirom hrvatske progresivne kuhinje. Poslije Galvagnova odlaska iz San Canziana Klarić je postao glavni chef jednog od najluksuznijih istarskih hotela.

S obzirom na njegov talent i profesionalnost prilično smo uvjereni da će se Klarić dobro snaći na ovom odgovornom poslu. Kult Plave Kamenice odlučio je birati Mladog chefa godine kako bi afirmirao one kuhare, koji će za nekoliko godina oblikovati modernu hrvatsku gastronomiju.

Za razliku od svih drugih godišnjih izbora Kulta Plave Kamenice, u kojima sudjeluje niz profesionalaca iz restoranske i vinske industrije, Mladog chefa godine bira isključivo uredništvo Kulta Plave Kamenice.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.