Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Zmajska pivovara banner
Divider Text

FINALNO ODBROJAVANJE ZA CHEFA GODINE Treće mjesto osvojio je Matija Bogdan s 88 bodova

bogdan

Na Božić ćemo objaviti ime pobjednika u ovogodišnjem izboru Kulta Plave Kamenice za Chefa godine, u kojem je glasalo četrdesetak profesionalaca iz restoranske industrije. Nitko nije smio glasati za za chefa koji radi u restoranu s kojim je birač poslovno povezan.

Treće mjesto u ovogodšnjem izboru zauzeo je chef zagrebačkog restorana ManO Matija Bogdan, s 88 bodova, što je samo dva boda više od Rudolfa Štefana i Jeffreya Velle, koji su podijelili četvrto mjesto s 86 bodova. Matija Bogdan mladi je chef perfektne profesionalne biografije.

mano

Bogdan je godinama kuhao u Ledburyu u vrijeme kad je taj londonski restooran s dvije Michelinove zvjezdice, koji se zatvorio uslijed epidemije, spadao među najbolje u Europi i svijetu.

Vrlo je malo hrvatskih kuhara u cijeloj povijesti naše gastronomije igralo važne uloge u velikim svjetskim restoranima poput role koju je Bogdan imao u Ledburyu, gdje je svojedobno vodio i restoranski laboratorij.

Po povratku u Hrvatsku ovaj je talentirani i pametni Međimurac impresionirao visokim profesionalnim standardima i zrelim pogledom na kontekst i žanr restorana u kojem radi. U okviru prirodno konzervativnog Manova konteksta, Bogdan je doslovno preporodio taj restoran i uvrstio ga među najbolje u Hrvatskoj.

Bogdan je tehnički perfektan kuhar s talentom za ekstrakciju i slaganje vrlo čistih okusa, i sa znanjem o tome što sve mora biti na tanjuru fine dining restorana, i kako ti tanjuri moraju izgledati. Matija Bogdan definitivno spada među najkompetentnije profesionalce u hrvatskoj restoranskoj industriji.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.