Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Zmajska pivovara banner
Divider Text

UTRKA ZA CHEFA GODINE SVE JE IZJEDNAČENIJA Šesti je Deni Srdoč, a četvrto mjesto dijele Rudolf Štefan i Jeffrey Vella

chef-godine-2021-6-4

Četrdesetak glasača, profesionalaca iz hrvatske restoranske industrije koji biraju Chefa godine i Restoran godine, nikad nisu bilo podijeljeniji. Bodovne su razlike minimalne ili ih u nekim primjerima, poput Jeffreya Velle i Rudolfa Štefana, uopće nema. Deni Srdoč, koji je zauzeo šesto mjesto, osvojio je samo šest bodova manje od Velle i Štefana. 

6. Deni Srdoč, Nebo, Rijeka, 80 bodova

srdoc

Još uvijek mladi chef Srdoč imao je sjajnu godinu. Nebo se nakon niza odgoda napokon otvorilo. Restoran je dobio Michelinovu zvjezdicu poslije samo par mjeseci rada, i cijelo je vrijeme pun. A sam gospodin Srdoč uspio je u Nebu koncipirati modernu, sveregionalnu nacionalnu kuhinju, što je zapravo jedinstven primjer na hrvatskoj gastro sceni. Srdoč je i jedini hrvatski chef koji je dobio Michelinove zvjezdice u dva restorana. Prije Neba, Deni Srdoč donio je zvjezdicu Dragi di Lovrana.

4. Rudolf Štefan, Pelegrini, Šibenik, 86 bodova

stefan-portrait

Rudolf Štefan već je davno i zasluženo postao hodajuća institucija hrvatske restoranske industrije; Štefan je vjerojatno najvažniji hrvatski chef i restorater ovog stoljeća Osobito fascinira činjenica da se gospodin Štefan nastavlja mijenjati. Ovosezonski Pelegrini drastično se razlikovao ne samo od lanjskogpandemijskog već i od preklanjskog. I to je, naravno, dobro.

4. Jeffrey Vella, Cap Aureo, Rovinj, 86 bodova

jeffrey-vella

Jeffrey Vella tehnički je možda najbolji hrvatski chef.  Gosoodin Vella uporni je istraživač krajnjih dosega sezonskih i lokalnih sastojaka. Vella se istodobno trudi da njegova progresivna i neobična jela zadrže puno hedonističkog karaktera. Naposljetku, kao izvršni chef hotelske grupe Maistra, Vella trenutno nadzire više od stotinu restorana. I dolazak restorana Agli Amici u Rovinj jednim je dijelom njegov projekt. Jeffrey Vella iznimno je snažno obilježio hrvatsku gastronomiju u 2021. godini.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.