Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

KRAJ RESTORANA U MAKSIMIRSKOJ Na tri susjedna ulaza zatvorila su se tri restorana

gastro-bar-mali-ali

Jutros smo prolazili istočnim dijelom Maksimirske prema Dinamovu stadionu. Pa smo na vrstima Gastro bara Mali, ali…primijetili neobičnu obavijest.  U prvoj se rečenici kaže da Gastro bar Mali, ali… traži kuhara. U drugoj rečenici piše da vlasnici iznajmljuju lokal i prodaju posao. Gastro bar Mali, ali… je, naravno, zatvoren.

Odmah do njega zatvorila se i jedna kebabdžinica na čijem izlogu stoji da je osnovana još 2004. godine. A dva ulaza zapadnije u dvorištu, više nema talijanskog restorana Providenca. Sad je u tom prostori neki bistro. Dakle, u Maksimirskoj ulici, na brojevima od 94 do 98 zatvorila su se tri lokala s hranom, što je zaista neobično.

gastro-bar-mali-ali-2

Razlozi su očito različiti. Providenca je bila jedna od najgorih gostionica u kojima smo iklad jeli. Ona je prije ili kasnije morala propasti. Kebabdžinica se zatvorila vjerojatno zbog pada potražnje za kebabima, o čemu smo svojedobno pisali. A Gastro bar Mali, ali… eto nije mogao doći do radne snage.

Međutim, činjenica je da je Maksimirska jedna od najnesretnijih restoranskih ulica u Zagrebu. U Maksimirskoj baš nikad nije bilo dobrih restorana osim Stripesa na uglu s Kušlanovom, koji je propao uslijed ekonomske krize 2009. Maksimirska, čini se, zauvijek ostaje ulica kafića, slastičarni i fast fooda s ograničenim rokom trajanja.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.