Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Incident s autističnom djecom u samoborskom kafiću Saramassi pokazuje koliko je ugostiteljstvo kompliciran posao

saramassi

Dakle, cijeli hrvatski internet usijao se od neugodnog incidenta u samoborskom baru/ slastičarni Samarassi. Ukratko, djeca s posebnim potrebama u pratnji učiteljice i odgojiteljice posjetila su tu slastičarnu u centru Samobora.  Djeca su negativno reagirala, pa je došlo do manjeg incidenta.

Vlasnica slastičarne, tvrde roditelji autističnog djeteta, izbacila je djecu i odogjiteljice van, pa je još inzistirala da učiteljica plati štetu za par razbijenih tanjura. Vlasnica je navodno rekla da takva djeca spadaju u šumu. Učiteljica se rasplakala, a roditelji su sve objavili na društvenim mrežama.

Vlasnica Saramassija tvrdi da nije rekla da takva djeca spadaju u šumu i da nije tražila da učiteljica plati štetu. Naravno da ne možemo znati što se točno dogodilo. No, ovaj mučni incident pokazuje među ostalim  koliko je kompliciran ugostiteljski posao.

Ljudi koji rade u kafićima naprosto nisu educirani za komunikaciju s autističnom djecom. S druge strane, posve je razumljivo da svi moramo biti maksimalno tolerantni i dobronamjerni  prema djeci, ali i odraslim osobama s posebnim potrebama. 

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.