Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Zmajska pivovara banner
Divider Text

OBJAVLJUJEMO REZULTATE IZBORA ZA CHEFA GODINE 2021 Deseti je Marijo Curić s 44, a deveti Emanuele Scarello s 62 boda

chef-godine-2021-10-9

U našem tradicionalnom izboru za Chefa godine ove je godine sudjelovalo četrdesetak profesionalaca iz restoranske industrije. Izbore smo i ove godine organizirali u suradnji sa Zmajskom pivovarom. Birači su glasali za pet chefova: prvoplasirani je dobio 10 bodova, drugi 8 bodova, treći 6 bodova, četvrti 4 boda, i petoplasirani 2 boda.

Glasove je dobilo ukupno 26 chefova, dok je borba za sam vrh ipak bila nešto manje neizvjesna nego u izboru Restorana godine. Rezultate izbora za Chefa godine počinjemo objavljivati danas, s kuharima koji su odvojili deseto i deveto mjesto, dok ćemo ime pobjednika objaviti na Božić.

10. Marijo Curić 360, 44 boda

marijo-curic (1)

Chef dubrovačkog Michelinovog restorana imao je iznimno napornu i uspješnu godinu. 360 je ovog ljeta bio toliko pun da se predkraj sezone restoran javno ispričao gostima koji nisu uspjeli dobiti rezervaciju.

360-foie-gras

Marijo Curić suvereno vlada tehnikama klasične i moderne kuhinje, kuha iznimno precizno i elegantno, a prezentacije su atraktivne ali suzdržane, bez skretanja prema kiču i food pornu. U zadnjih pet godina gospodin Curić potvrdio je da spada među najbolje hrvatske chefove.

9. Emanuele Scarello, Agli Amici, 62 boda

scarello

Emanuele Scarello legenda je talijanske i europske gastronomije. Njegov restoran u Udinama, koji ima dvije Michelinove zvjezdice, smatra se jednim od najboljih u sjevernoj Italiji.

agli-amici

A Agli Amici u Rovinju dobio je prvu zvjezdicu poslije samo dva mjeseca rada; otvorio se krajem lipnja. Scarello kuha moderno i senzibilno, s puno talenta za izvlačenje nijansiranih, kompleksnih okusa. Obitelj Scarello u hrvatsku je restoransku industriju donijela najviše međunarodne profesionalne standarde.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.