Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
aqua-panna-banner
Divider Text

NAJBOLJE ZAGREBAČKE PIZZERIJE u 2021. Relativno siromašna lista

frankos-pizza

U Zagrebu svatko peče pizzu, ali većina pizza daleko je od dobrih. Tek nekoliko pizzerija ozbiljno radi na tijestu i trudi se koristiti stvarno dobre sastojke.

Nadalje, u ovoj smo godini zabilježili samo dva značajnija otvorenja. Radi se o Al Denteu u Bogovićevoj i Dominu na Trešnjevci: otvaranje drugog zagrebačkog Domina važno je jer pokazuje da bi se franšiza najvećeg svjetskog lanca pizzerija mogla trajno primiti u Hrvatskoj (usput govoreći, Domino je ovih dana za jednu kupljenu pizzu drugu prodavao za 15 kuna). U mnoštvu zagrebačkih pizzerija na ovogodišnju smo listu preporuka mogli uvrstiti samo šest lokala

1. Franko’s Pizza&Bar, Branimirova

frankos-pizza

Franko’s je, podsjetimo, jedina hrvatska pizzerija koja je ušla na World’s 50 Best listu naiboljih europskih pizzerija izvan Italije . Frankova napoletana zaista je izvrsna, a jelovnik se stalno obnavlja, pa je tako pizza s Baranjskim kulenom odmah postala jedan od naših favorita

2. Al Dente, Bogovićeva

al-dente-1

Al Denze peče cannoto, pizze s visokim, prozračnim rubovima. Pizze u Al Denteu maju savršeno lagano tijesto, a sastojci koji se koriste katkad su prilično luksuzni, poput pravih svježih tartufa, vrhunskog dimljenog lososa ili lososove ikre. U nižem rangu cijena najviše nam se sviđa pizza s mesnim okruglicama.

3. Karijola, Vlaška i Kranjčevićeva 

karijola1-hrana

Karijola je uz O’Haru, najvažnija pizzerija u Hrvatskoj. Karijola je prije dvadesetak godina prva počela koristiti ozbiljne sastojke i prva je uvela stil pizze s tankim tijestom i hrskavim rubovima punim mjehura, dok je O’Hara Hrvate naučila napoletani. Karijola je i dalje u jako dobroj formi.

4. Public, Tomislavova-Voltino naselje

public

Public peče vrlo dobre napoletane sa solidnim sastojcima, u civiliziranom, modernom restoranskom ambijentu. Public je dobar primjer kvartovskog lokala, koji već godinama goste iz cijelog grada.

5. Park, Martićeva

Park u parku u Martićevoj postao je središte društvenog života tog sve vibrantnijeg kvarta. Pizze su solidne, s previše nadjeva koji katkad ubije tijesto. Točeno pivo je odlično a posluga iznimno profesionalna.

6. Toccare, Vukomerec

toccare-toscana

Toccare je lijepo uređen kvartovski lokal, koji je prije dvije i pol godine držao najskuplju pizzu u Zagrebu; njegova Toscana s tartufima iz teglice  koštala je 149 kuna. Danas u centru Zagreba pizze već prelaze 200 kuna. Toccare nije dizao cijene, pizze nisu loše, a istočnom je Zagrebu svakako potreban takav lokal.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.