Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Marinko Topalović je novi chef OXBO Grilla

topalovic-valentinovo

“Vatra je ono što me najviše uzbuđuje u kuhanju”, rekao nam je prije dvije godine chef Marinko Topalović kad smo s njim razgovarali u hotelu Canopy by Hilton gdje je tada radio. Topalović je nedavno preuzeo poziciju executive chefa u restoranu OXBO Grill. To je zapravo njegov povratak u zagrebački hotel Hilton Double Tree, gdje je kuhao 2012. kad se hotel tek otvorio.

Marinko Topalović profesionalno kuha već dvadesetak godina. Rođen je 1983. godine u Tuzli, s obitelji se 1994 preselio u Zagreb. Pretkraj osnovne škole shvatio je da želi biti kuhar, pa je upisao kulinarsku gimnaziju u Utrinama, u ono vrijeme jedinu privatnu kuharsku školu u Zagrebu. Krajem devedesetih, kao šesnaestogodišnjak je počeo je raditi u Maximu, tada jednom od najluksuznijih zagrebačkih restorana, a karijeru je nastavio u nizu restorana, od nekad popularnog Fellinija do Poreča i Hiltonova Canopyja u Branimirovoj. 

Steakhouse OXBO Grill logičan je izbor za chefa kojemu je plamen zaštitini znak, a Topalović je izvrstan izbor za restoran koji je u zadnje dvije godine prošao kroz krizu kvalitete. OXBO Grill postavio je poznati chef Tomislav Nikšić kao prvi pravi hrvatski steakhouse, koji je u njegovu mandatu bio i najbolji. Što zbog fluktuacija osoblja, što zbog ukupnog menadžmenta hotela , OXBO je osciliaro i u dijelu ponude i u politici cijena. Dolazak Marinka Topalovića mogao dobra je prilika da se ovaj odlično uređeni i dobro zamišljeni restoran vrati u punu formu. 

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.