Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Kad ne pada kiša, kućice ispred Esplanade okreću između 20 i 45 tisuća kuna dnevno

fuliranje-terasa

Danas smo u Theatriumu sreli uglednog i uspješnog zagrebačkog restoratera čiji restoran sudjeluje na Fuliranju u Esplanadi. Prvo smo ga pitali kako ide posao na Esplanadinoj terasi. “Ovisi o vremenu. Ako je vrijeme dobro, i posao ide dobro. U subotu smo svi rasturali. Koliko znam, najviše je rasturila Esplanada. Mislim da je Esplanadina kućica u subotu okrenula oko 45 tisuća kuna, što je skoro duplo više od drugih kućica. Zaslužili su. I meni ide vrlo dobro, i svim drugima ide dobro. Ne smijemo se žaliti.”

Ako, dakle, prosječni dnevni promet kućica na Fuliranju iznosi 20 do 25 tisuća kuna, i ako računamo, s obzirom na vremensku prognozu, da će Fuliranje normalno raditi 20 do 22 dana, to znači da bi prosječna kućica s hranom po sadašnjim prometima mogla okrenuti minimalno pola milijuna kuna.

Kažemo minimalno, jer bi se ta brojka mogla povećati do kraja godine, budući da se najveće gužve redovito bilježe u zadnjem tjednu prije Badnjaka i u par dana uoči Stare godine. Ove brojke pokazuju koliko su se Zagrepčani zaželjeli Adventa i kolika je šteta što je ugostiteljski Advent izbačen s niza važnih lokacija.

Foto/Sandro Sklepić

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.