Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
aqua-panna-banner
Divider Text

JAKO ZAČINJENA LISTA Sedam najboljih fusion restorana u Zagrebu

food-division

Fusion je vrlo širok gastronomski pojam: na drugoj strani planete izraz fusion se, recimo, desetljećima koristi za kuhinju pacifičkog pojasa. Fusion se katkad upotrebljava i za japansko peruansku kuhinju (nikkei), kao i za modernu japansko-francusku ili kinesko francusku kuhinju.

U Hrvatskoj fusion znači korištenje sastojaka i tehnika iz raznih dijelova Azije u jednom lokalu. I taj je fusion iz godine u godinu sve popularniji i kvalitetniji. Stoga je listu najboljih zagrebačkih fusion restorana za 2021. bilo zaista lako sastaviti.

Na listi nema Tekke, koja uz japanski ima i dugački fusion jelovnik, zato što je Tekka otišla u viši restoranski rang: ona je postala prvi pravi japanski i azijski fine dining restoran u Zagrebu, poslije dugo vremena. Evo liste.

1. Izakaya, Selska

Izakaya, koja je prije dva ili tri mjeseca promijenila chefa, veoma je dobra u trenutno najpopularnijim fusion formatima, poput baoa i pokea. Sushi je također jako fin. Interijer spada među najatraktivnije u Zagrebu, a na servisu bi se moglo puno raditi.

2. Kai, Jurišićeva/ Trg bana Jelačića

kai-g

U neugodno malom prostoru kuhaju se neka od najuzbudljivijih fusion jela u Zagrebu. Katsu je izvrstan, udon još bolji.

3. Tori Street Food, Trg Ivana Kukuljevića

TORI

Chef Vid Nikolić, praotac hrvatskog fusion street fooda, nikad nije bolje kuhao. Ramen je najbolji u gradu, kung pao svinjetina je genijalna, gyoze briljantne. Da Tori Street ima bar malo više restoranskih elemenata, bio bi na prvom mjestu ove liste.

4. Takenoko, Gundulićeva/ Masarykova

takenoko sala

Takenoko katkad ima katastrofalno zbunjeni servis, ali nikkei jelovnik promoviran početkom ljeta zaista je dobar i jedinstven u zagrebačkim okvirima.

5. Soi Fusion, Ilica

soi-fusion-gosti

Soi Fusion nije bitno mijenjao jelovnik otkako je Vid Nikolić napustio ovaj popularni lokal u centru, da bi otvorio Tori u Španskom: Soi Fusion i dalje kuha dobre dan dan noodles, slaže veliki poke s tunom i prži raznovrsne gyoze.

6. Food Division, Kniferova

food-division

Food Division najbolje je uređen novi zagrebački restoran, s prilično dobrom vinskom kartom i kompetentnim kuhanjem chefa Marka Alilovića. Jelovnik Food Divisona sadrži japanska, indijska i južnoazijska jela, kao i zapadne restoranske klasike poput steakova i tartar bifteka.

7. Khala, Kaptol Centar

khala-terasa

Khala je klasično mjesto za večernje izlaske sa sveobuhvatnim fusion menijem, od spring rollsa i gyoza, preko ramena i woka, do sushija. Sastojci znaju biti dobri, vinska karta također nije loša.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.