Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Esplanadina kućica na Fuliranju istinski je spektakl i model za izlazak luksuznih restorana na Advent

esplanade-kucica

Fuliranje na terasi Esplanade jedna je od najboljih ideja autora  najpopularnijeg adventskog festivala. I vrlo pametan poslovni potez hotela Esplanade. S lijepom kulisom Esplanadinog pročelja i manjim brojem kućica, Fuliranje je kvalitetom i atmosferom otišlo na posve novu razinu. Koju prati i dobar dio ponude, u kojem prednjači Esplanadina kućica. 

Esplanade je opravdano zagrebačka institucija. I njihova kućica na Fuliranju opravdava njenu civilizacijsku ulogu u životu grada. Samo na Esplanadinoj kućici hranu će vam pripremati kuhar u uniformi s tokom, a za goste brinuti jedan od Esplanadinih konobara veterana. Meni je vrlo klasičan i idealan za Advent: tradicionalni bakalar na crveno i bijelo i štrukle, praktični formati poput quiche lorrainea i kroketa od pršuta i paškog sira koji su, topli, ukusni i hrskavi, servirani s rikulom i maslinama, apsolutni hit na Fuliranju.

Brigada Esplanadine chefice Ane Grgić Tomić na kućici priprema i sporo kuhane goveđe obraze u sendviču, s umakom od porta, čičokom, ukiseljenom gorušicom i shiitake gljivama. I svu tu božićnu uličnu hranu priprema s apsolutnim profesionalnim autoritetom i mjerom.

Sve što se kuha i prodaje na Esplanadinoj kućici na razini je kuhanja u fine diningu, od bakalara do senzacionalnog deserta; šnenokli s koricama citrusa, malinama i coulisom od šumskog voća, u kojima sve, od okusa do tekstura i dizajna izgleda kao da je došlo sa stolova u Zinfandel’su.

Uz ova jela, možete birati između tri izvrsna šampanjca, Ruinarta, Barons de Rothschilda i Veuve Cliquota, Tomčevih pjenušaca, kuhanog vina  i signature koktela Snowflakes Esplanadinih barmena. Ovakva razina prezentacije i pristupa posjetiteljima, Esplanadinu kućicu čini istinskim spektaklom Fuliranja i modelom za izlazak luksuznih restorana na Advent.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.