Raise The Bar je otvorio prijave za stipendije na prestižnim gastronomskim školama. Evo kako se kandidirati
Raise the Bar je otvorio prijave za novi ciklus stipendija na prestižnim svjetskim ugostiteljskim školama. Raise the Bar, akademija i platforma koju je Coca-Cole HBC Hrvatska 2019. osnovala za školovanje kadrova u ugostiteljstvu i turizmu, djeluje kroz Akademiju za besplatnu edukaciju za konobare, bariste i barmene, Stipendije za kuhare, slastičare i osoblje za posluživanje i suradnju s regionalnim centrima kompetentnosti, kroz koju se vještine i znanja ugostiteljskih i turističkih djelatnika usklađuju s potrebama poslodavaca.
Stipendije talentiranim mladim kuharima, slastičarima i menadžerima omogućuju besplatno školovanje na nekima od najjačih svjetskih obrazovnih institucija u njihovim strukama. Prijave su otvorene do 31. siječnja 2022. nakon čega će predstavnici Odjela za ljudske potencijale Coca-Cole HBC Hrvatska i tima Raise the Bar odabrati kandidate. U obzir se uzimaju motivacija, iskustvo i planovi za budući razvoj kandidata. U idućoj fazi, chefovi Hrvoje Zirojević, Marko Gajski, Igor Gudac, Bruno Vokal i suvlasnik i menadžer zagrebačkog Noela Ivan Jug, testirat će i intervjuirati kandidate. Na temelju cijelog procesa bit će odabrani dobitnici stipendija.
KAKO SE PRIJAVITI
Za prijavu za Raise the Bar stipendije potrebno je ispuniti prijavni obrazac na web stranici raisethebar.hr/stipendija i priložiti životopis, motivacijsko pismo i pismo preporuke.
Grgo Bačelić i Tibor Klobučar, stipendisti za 2021. godinu, trenutno se školuju na Le Cordon Bleu u Istanbulu, a Matija Kuzmić će početkom sljedeće godine otputovati u Pariz gdje će usavršiti svoja slastičarska umijeća na École Ducasse.
“Stipendija Raise the Bar za mene je jedan veliki korak naprijed u karijeri. Pokazatelj da se rad, trud i ustrajnost uvijek isplate te da će netko to prepoznati u vama. Le Cordon Bleu škola mi svakim predavanjem i svakim satom u kuhinji ukazuje koliko zapravo moram raditi na sebi i graditi svoje znanje. Mladim ljudima, željnim napretka, ovo je jedinstvena prilika da sebi i našoj zemlji pružimo ono najbolje. Ako sebe ne motiviramo i ne postavimo više ciljeve i želju za napretkom, jednostavno stojimo na mjestu“, kaže Grgo Bačelić, Raise the Bar stipendist i kuhar zagrebačkog restorana Kut510.