Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Beljska premium Frankovka iz 2012. pobijedila je na Međunarodnom ocjenjivanju frankovke u Feričancima

belje-frankovka-premium-2012

U Feričancima se radi afirmacije sorte frankovka već nekoliko godina održava Međunarodno ocjenjivanje frankovke u kategroijama mladih vina, odležanih vina i rosea. Ove godine uzorci su stigli iz Hrvatske, Austrije, Mađarske, Slovenije i Srbije.  

Najbolje ocijenjena među svim uzorcima je frankovka premium Vina Belja iz berbe 2012. koja je osvojila 90 bodova i proglašena šampionom ocjenjivanja. Riječ je o jednom od najvažnijih beljskih vina sa snažnim pečatom Baranje i njenih vinogradarskih položaja.  

Vina Belje su na Međunarodno ocjenjivanje frankovke poslala svoje premium frankovke iz nekoliko berbi. Od odležane frankovke iz berbe 2009. do mlade frankovke berbe 2019., sva vina su osvojila zlatne medalje. 

Marijan Knežević, voditelj razvoja vinarstva u Belju, rekao je da je berba 2012. bila je jedna od velikih berbi za frankovku,. “Znali smo da imamo vino velikog potencijala pa smo puno pažnje posvetili njegovom dozrijevanju. Nakon međunarodnog uspjeha premium blenda cabernet sauvignona i merlota na ocjenjivanju u Italiji, ovom titulom smo još jednom potvrdili visoku kvalitetu naših crnih vina.“  

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.