Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Zagrebački El Toro vrlo je dobar restoran, s još puno prostora za poboljšanje

el-toro-sala

U Toru na uglu Šubićeve i Grabovčeve jedemo relativno često. Prvo, El Toro se nalazi desetak minuta šetnje od našeg stana, pa nam je stalno pri ruci. Drugo, chef Mario Mihelj vrhunski je profesionalac, s puno smisla za detalje. Treće, volimo i latinoameričku hranu i steakove. I četvrto, El Toro je općenito jedan od najciviliziranijih restorana u Zagrebu.

Danas smo za ručak pronali jedno nama novo jelo, jako krepku juhu od goveđeg repa s julienneom od tikvica i komorača  i okruglicom od mesa goveđeg repa.

el-toro-juha

Zatim smo naručili ceviche od velikih kozica, u kojem uživamo godinama; ovaj zeleni, aromatični ceviche s fino mariniranim ljubičastim lukom i svježim crvenim čilijem najbolje je jelo tog žanra u Zagrebu. Preporučujemo da uz ceviche naručite hrskavi flatbread.

U El Toru je, dakle, sve dobro, ali mislimo da bi uz sasvim malo truda, poput autentičnijeg pristupa latinskim kuhinjama, korištenja svježih sastojaka u dijelu ribljih jela i pažljivijim garniranjem  steakova, sve moglo biti još stupanj bolje, jer gospodin Mihelj zaista zna kuhati.

Drugi je El Torov problem nerazrađen protokol rada s osobljem. Danas smo slučajno čuli razgovor između inače profesionalne konobarice i jednog od kuhara. Konobarica je pitala kuhara u čemu je razlika između suhog i vlažnog zrenja govedine.

Ako smo dobro čuli, konobarica je rekla da nikad nije probala odležane steakove. Za ovo neznanje nije kriva konobarica nego voditelj restorana. U zaista profesionalnom restoranu posve je nemoguće da osoblje nije probalo sva jela tog restorana. Kako ćete, pobogu, prodavati jela koja niste kušali? Što ćete reći gostu koji vas pita za razliku između suhog i vlažnog zrenja  ako vama voditelj restorana i kuhari nisu objasnili i demonstrirali tu razliku?

U restoranu koji ima pisane protokole o radu s osobljem, takvo što se ne može dogoditi. Slična se greška desila s vinom. Natočili su nam naše omiljeno vino St. Heels Rose, koje je međutim ishlapjelo. El Toro ima vrlo dobar izbor vina na čaše, ali vina koja se toče na čaše treba znati čuvati, za što je dostupna visoka tehnologija.

El Toro je zaista veoma dobar i izvrsno uređen restoran u koji volimo dolaziti. Uz malo više profesionalizma i ambicioznosti, mogao  i postati spektakularan.

EL TORO

Grabovčeva 1, Zagreb

HRANA -4/ 5  VINA 3/5  SERVIS -4/5   AMBIJENT +4/5 

VISA Inspire_logo_web copy
PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.