Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Istarska tvrtka Rudan navodno gradi veliki hotel u poznatim zagorskim toplicama Jezerčica

jezercica

Terme Jezerčica u Donjoj Stubici već su dugo godina omiljeno zagrebačko izletište sa spa centrom.  Jezerčica, međutim, nikad nije imala osobito atraktivan restoran i bar, a ni hotelske sobe nisu baš reprezentativne. Početkom listopada Jezerčicu je kupila tvrtka Rudan d.o.o. iz Žminja, koja posjeduje nekoliko hotela i vila na Jadranu.

Kako izvješćuje simpatični regionalni tjednik Zagorski list, Istrani planiraju u potpunosti obnoviti Jezerčicu, što uključuje izgradnju novog, mnogo većeg hotela s kongresnim dvoranom i salama za evente, kao i proširenje spa ponude.

Izgradnja novog hotela u Donjoj Stubici trebala bi početi na jesen 2022. godine. Ako su ove informacije točne, radi se o značajnom  dobitku za Hrvatsko zagorje, pitoresknu regiju blizu Zagreba, s puno lijepih ali uglavnom zapuštenih ili nefunkcionalnih povijesnih dvoraca, i s velikim turističkim potencijalom koji je, međutim, daleko od realizacije.

U Zagorju, koje se nalazi sasvim blizu Zagreba, svega je premalo: boljih restorana, hotela, vinarija. Kada bi Zagorje uspjelo pojačati različite aspekte svoje turističke ponude, tisuće i tisuće Zagrepčana ondje bi odlazilo ne samo vikendom nego i poslije posla. Izgradnja velikog hotela u Stubici mogla bi označiti prekretnicu za zagorski turizam i gastronomiju.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.