Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Korčuline hrskave kozice s creme fraicheom, narančom, čilijem, koprom i jabukom trenutno su najugodniji comfort food u Teslinoj ulici

korcula-kozice

Pohana hrana je ugodna. Pohana hrana spada u esencijalne, naprirodnije žanrove comfort fooda. Ako je jelo ispravno pohano, dakle hrskavo, zlatnosmrđe i nemasno, ono se približava onom najboljem što nam comfort food uopće može dati.

Kozice su također ugodna hrana. Blago slatke, lagano mineralne, istodobno mekane i čvrste, kozice su idealan sadržaj za pohanje (gambero rosso je, naravno, nešto sasvim drugo i spada u vrh ozbiljne gastronomije; ovdje govorimo o drugim vrstama kozicama.)

Pohane su kozice nepogrešivi restoranski bestseler. Sve dinamičnija ekipa zagrebačkog ribljeg restorana Korčula na aktualni je tjedni jelovnik (koji nažalost ne izlazi na Korčulinoj web stranici), stavila hrskave pohane kozice obogaćene umakom od creme fraichea, narančina soka i čilija. Dodatnu teksturu i svježinu daju tehnički perfektno narezani štapići jabuke, a aromatični naglasak osiguravaju grančice kopra.

Korčuline kozice trenutno su, uz Carpacciov vitello tonnato, vjerojatno najugodniji comfort food u Teslinoj, glavnoj zagrebačkoj restoranskoj ulici. Korčulina je terasa u četvrtak popodne, par sati prije Dinamova bečkog debakla bila puna do zadnjeg stola.  Do prije par godina Korčula je uglavnom zjapila prazna.

Korčulin recentni uspjeh primjer je kako restoran uz razumno i profesionalno upravljanje, nešto svakodnevnog rada ne meniju i naravno  uz dobar tim, može vratiti stare i privući brojne nove goste.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.