Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

4 MJESECA UVJETNO Giorgio Pinchiorri nagodio se s tužiteljstvom oko kazne za proganjanje bivše sommelierke Enotece Pinchiorri

giorgio-pinchiorri-1

Talijanski restorater i sommelier Giorgio Pinchiorri (77) koji sa sestrom Annie Féolde vodi glasoviti firentinski restoran Enoteca Pinchiorri (3 Michelinove zvjezdice i jedan od najjačih restoranskih vinskih podruma na svijetu) nagodio se s tužiteljstvom oko kazne za proganjanje svoje bivše zaposlenice. 

Sommelierka Enotece Pinchiorri 2019. je podnijela kaznenu prijavu protiv Giorgia Pinchiorrija, tvrdeći da je pet godina trpjela njegovo proganjanje i praćenje. Godinu dana nakon što se zaposlila u Enoteci Pinchiorri zbog vlasnikovog je ponašanja bila prisiljena dati otkaz i napustiti jednu od najprestižnijih sommelierskih pozicija na talijanskoj restoranskoj sceni, Pinchiorri ju je, izjavila na suđenju, nastavio proganjati i nakon što je otišla, čak i nakon što je doznao da ga je prijavila policiji. 

Slao joj je mailove i SMS poruke, zvao na mobitel, slao ulaznice za prestižne događaje i darove. Skandal je izbio kad je sommelierka 2019. pozvala karabinjere nakon što ju je Pinchiorri presreo ispred restorana u centru Firence u kojem je tada radila. Inače, sommelierka je kćer obiteljskih prijatelja Pinchiorrijevih, a neprimjereno ponašanje Giorgia Pinchiorrija prema ženama javna je tajna u Firenci. Policija je istragu otvorila prije dvije godine i sve je završilo na sudu. Pinchiorri je priznao krivnju za dio optužnice i nagodio se za 4 mjeseca uvjetne kazne.  

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.