Od 14. do 22. listopada u cijeloj Hrvatskoj održava se šesto izdanje manifestacije Goût de/Good France. Riječ je o globalnom eventu pokrenutom 2015. kada je francuska kultura hrane uvrštena na Unescov popis nematerijalne kulturne baštine.
Visoki pokrovitelj Goût de/Good France je veliki francuski chef Alain Ducasse. Centralni događaj manifestacije u Hrvatskoj je gala večera u zagrebačkoj Esplanadi, koju chefica Ana Grgić-Tomić ove godine priprema s marsejskim čokolatijerom Claudeom Krajnerom.
Krajner u Zagrebu održava i masterclass za profesionalce i uvod u kušanje čokolade. Na meniju gala večere koja se sutra održava u Esplanadi bit će tarte Tatin od ljutike i brie sira s pestom od ružmarina, puževi u umaku od Pernoda i maslaca sa začinskim biljem, bouillabaisse sa šafranom i dagnjama i prsa biserke s tartufima, gusjom jetrom i kremom od celera. Krajner će pripremati čokoladni desert s narančom.
Restoran Zinfandel’s, hotel Esplanade, Zagreb
Četvrtak 21. 10.2021. 20:00
Cijena 680 kn po osobi (bez vina)
Rezervacije: 01 4566 644, zinfandels@esplanade.hr
Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.