Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Na Noć vještica ponovno bi se trebao otvoriti povijesni zagrebački kafić Safari

safari-kafic

Kafić Safari u Vlaškoj ulici zatvoren je barem godinu dana. Neko je vrijeme u izlogu pisalo da Safari ne radi zbog odluka Stožera, a onda je i taj papir uklonjen. Ovih se dana u Safarijevom izlogu pojevila obavijest da se kultni kafić poslije preuređenja ponovo otvara , 31. listopada ove godine, dakle na Halloween.

Safari je bio jedan od najvažnijih zagrebačkih lokala s kraja sedamdesetih i iz prve polovice osamdesetih godina. Safari je bio jedan od kafića koji su prije četrdesetak definirali javni život grada, ne toliko važan kao Kavkaz i Zvečka ali odmah iza njih.

Safari je, nadalje, imao bar nešto zaista dobrih pića poput Chivas Regala i Glenfiddicha, u vrijeme kad su se skoro svi zagrebački lokali oslanjali na inferiorne jeftine whiskyje.

Safari je u drugoj polovici 80-tih otvorio restoran koji nije bio dobar ni uspješan, a zadnjih se par godina, prije lanjskog zatvaranja , pretvorio u pomalo bezličan kafić poput većine drugih u Vlaškoj i okolnim ulicama. Nadamo se da će preuređeni Safari bar donekle podsjetiti na svoja bolja, važna vremena.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.