Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
aqua-panna-banner
Divider Text

KRAJ SEZONE TERASA Evo liste najprivlačnijih zagrebačkih restoranskih blagovaonica

Danas, u ponedjeljak 11 listopada, u Zagrebu je samo osam stupnjeva i pada kiša koja ne prestaje od nedjeljnog jutra. Prognoza vremena najavljuje da u idućih desetak dana temperatura neće rasti iznad 15 stupnjeva. Što znači da je vrijeme restoranskih terasa više manje prošlo, i to puno ranije nego prijašnjih godina.

Stoga objavljujemo listu naprivlačnijih i najugodnijih zagrebačkih restoranskih blagovaonica, za dugu kišnu jesen i zimu. Na listi nema nekoliko jako dobro uređenih restorana jer njihovu hranu zaista ne možemo preporučiti.

1. Zinfandel’s, Esplanade, Mihanovićeva

zinfandel-izbor

Zinfandel’s je neupitno najljepši restoranski interijer u Hrvatskoj. Zinfandelov art deco s veličanstvenim lusterima i visokim stropom svjetski je vrijedan prostor, idealan za bilo koji svečani događaj kao i za romantičnu večeru u dvoje.

2. Nav, Masarykova 

nav-sala

U Navu se osjećate kao da ste kod nekoga u gostima a ne u restoranu. Uostalom, morate zvoniti da bi ušli . Ako vam odgovara takav ugođaj i ako volite Neila Younga, Brucea Springsteena ili Steely Dan, Nav je perfektno mjesto za večernji izlazak dok vani pljušti jesenja kiša.

3. Carpaccio, Teslina

carpaccio kandidati

Carpaccio je uređen toplo, nostalgično, zabavno i baš restoranski: niz malih detalja u uređenju čini Carpaccio vibrantnim i ugodnim za dugo sjedenje uz crno vino.

4. ManO, Medvedgradska

ManO je donedavno ostavljao dojam testosteronskog steakhousea u industrijskom ambijentu . No, s dodatkom nekoliko manjih okruglih stolova i još par detalja u uređenju, ManO je postao puno topliji i privlačniji.

5. Izakaya

Davor Bienenfeld naprosto zna kako stvoriti dobar feeling u bilo kojem lokalu. Time je bio daleko najprivlačnije uređeni restoran u strogom centru grada , da bi Izakaya donijela puno energije i osjećaja večernjeg izlaska na Selsku cestu, gdje se prije Izakaye baš i nije izlazilo.

6. ManO2, Green Gold 

Mano2-glavna

ManO2 dizajniran je moderno, atraktivno i ugodno, ali se nalazi u  Green Goldu koji nije najprivlačnije mjesto u gradu.

7. Tekka, Radnička

tekka

Tekka navečer izgleda kao perfektan kvartovski restoran, toplo, pristojno i jednostavno, ali s prepoznatljivim karaktetom.

8. Noel, Dukljaninova

noel1

Noel je posvećen hrani i vinu. Njegov glavni dizajnerski element (osim spektakularnih lustera) jesu brojne vrijedne boce ispijenih vina. No, Noel je ipak dovoljno ugodan da bi zadržao goste tri ili četiri sata.

9. Theatrium, Teslina

theatrium-sala

Theatrium, obilježen dubokim pastelnim bojama Marka Rothka i dramatičnim skulpturama Nikole Vudraga, navečer stvara love or hate osjećaj. Mi ga jako volimo, ali razumijemo goste koji Theatrium smatraju predizajniranim.

10. Vinodol, Teslina

vinodol3

Vinodol raspolaže strahovito važnim resursom za hladno  i mokro vrijeme. Vinodol ima prostranu, visoku zatvorenu terasu kakvu nema ni jedan drugi zagrebački restoran.

11. Batak, Remetinečka 

Batak na Kajzerici daleko je najbolje uređen restoran s južne strane Save.. Batak u Remetinečkoj jednako dobro funkcionira kao lokal za lunchbreak, za poslovne ručkove kao i za večernje izlaske. 

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.