Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Macronova vlada otvara najelitniju kulinarsku školu u Francuskoj i Europi

macron-chefovi

Francuski predsjednik Emmanuel Macron objavio je da će država pokrenuti projekt centra izvrsnosti, najelitnije kuharske škole u Francuskoj i Europi.  Macron je novu školu usporedio s francuskom nogometnom akademijom Clairefontaine, koja je stvorila neke od najboljih francuskih nogometaša.

Kao što se francuske reprezentacije za velika prvenstva pripremaju u Clairefontaineu, u novoj kuharskoj školi koja će biti smještena blizu Lyona, pripremat će se francuske kulinarske reprezentacije. Francuska je, podsjetimo, ove godine pobijedila na kulinarskom svjetskom prvenstvu Bocuse d’Or.  

Ideju za ovakav edukacijski centar Macronu su predstavili bivši glavni chef Elizejske palače Guillaume Gomez kojega je predsjednik u veljači imenovao svojim osobnim predstavnikom za pitanja francuske gastronomije.  U govoru na godišnjem skupu chefova koji ugošćuje od početka mandata, Macron je zahvalio francuskoj kulinarskoj eliti, Anne-Sophie Pic, Alainu Ducasseu, Marcu Veyratu, Pierreu Gagnaireu, Amandine Chaignot, Stéphanie Lequellec i drugima koji su “izgurali” pandemiju s nizom lockdowna i ograničenja koja je Macronova vlast propisivala.

“I u takvim uvjetima nastavili ste inovirati, ne gubeći pobjednički duh gastronomije, srca francuskog umijeća življenja,”  rekao je Macron najavljujući povratak turista od Amerike do Azije. Macronova najava bila je dio 20. Međunarodnog salona restoranske, hotelske i prehrambene industrije (Sirha) na kojemu je sudjelovalo više od 4000 tvrtki.  

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.