Zagrebački latinski restoran El Toro ovih je dana uveo novi jelovnik, s desetak ili više novih jela, u usporedbi s prethodnim. Radi se o najinovativnijem El Torovom meniju unatrag nekoliko godina.
Sekcija tacosa sastoji se od piletine s pico de gallom, brancinom u lišću puterice i hrskavim pohanim kozicama.
Juha se kuha s goveđim repom, ceviche od kozica favorit je sa starog menija, dok je salata od marinirane dimljene sabljarke s rukolom, dresingom od maslinova ulja i agruma, pečenom ricottom i mariniranim grožđem, uvjerljivo najatraktivnije predjelo.
Goveđe empanade bile bi izvrsne da nisu umočene u šalšu od rajčice koja je rastopila tijesto. Umak bi se morao servirati sa strane.
Španjolska calderata nije, srećom, imala ni jednu pogrešku. Calderata je neka vrsta brudeta, kojeg chef Mario Mihelj kuha s kozicama i lignjama, pa poslužuje na kremi od šećerca. Calderata je imala duboki, pikantni okus, s fino ukuhanom rajčicom: riječ je o jednom od najukusnijih jela otkako se El Toro otvorio.
El Toro danas spada u usku grupu pristojnih, profesionalnih i gastronomski uvijek zanimljivih zagrebačkih restorana.
Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.