Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

El Toro ima novi jelovnik. Kuhaju calderatu, prvi španjolski brudet u Hrvatskoj

el-toro-calderata

Zagrebački latinski restoran El Toro ovih je dana uveo novi jelovnik, s desetak ili više novih jela, u usporedbi s prethodnim. Radi se o najinovativnijem El Torovom meniju unatrag nekoliko godina.

Sekcija tacosa sastoji se od piletine s pico de gallom, brancinom u lišću puterice i hrskavim pohanim kozicama.

Juha se kuha s goveđim repom, ceviche od kozica favorit je sa starog menija, dok je salata od marinirane dimljene sabljarke s rukolom, dresingom od maslinova ulja i agruma, pečenom ricottom i mariniranim grožđem, uvjerljivo najatraktivnije predjelo.

el-toro-riba-salata

Goveđe empanade bile bi izvrsne da nisu umočene u šalšu od rajčice koja je rastopila tijesto. Umak bi se morao servirati sa strane.

el-toro-empanade

Španjolska calderata nije, srećom, imala ni jednu pogrešku. Calderata je neka vrsta brudeta, kojeg chef Mario Mihelj kuha s kozicama i lignjama, pa poslužuje na kremi od šećerca. Calderata je imala duboki, pikantni okus, s fino ukuhanom rajčicom: riječ je o jednom od najukusnijih jela otkako se El Toro otvorio.

El Toro danas spada u usku grupu pristojnih, profesionalnih i gastronomski uvijek zanimljivih zagrebačkih restorana.  

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.