Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
aqua-panna-banner
Divider Text

Šest najboljih hrvatskih TV chefova svih vremena

skoko

Zahvaljujući emisijama poput hrvatske verzije Masterchefa, a još više 3,2,1 – kuhaj! i Večere na selu, kuhanje na televiziji postalo je dosta kompromitirani žanr.

Baš zato ,uoči svake nove sezone kulinarskih realityja dobro je podsjetiti na rijetke chefove koji su se znali prilagoditi televiziji i koji su televiziju koristili kako bi širili znanja o hrani. Evo liste najboljih hrvatskih TV chefova unatrag četrdeset godina, otkako je kuhanje postalo konkurentan televizijski žanr.

1. David Skoko

David Skoko istodobno je i Jamie Oliver i Gordon Ramsey i Heston Blumenthal hrvatskih televizija. David Skoko fantastično je televizičan i zabavan, zastupa sve prave vrijednosti povezane s gastronomijom i proizvodnjom hrane, istodobno učeći gledatelje kompleksnim ali i sasvim jednostavnim kulinarskim tehnikama. Gospodin Skoko nesporni je kralj hrvatskih televizijskih gastronomskih programa.

2. Stevo Karapandža

U načelno antigastronomskim 80-tima veliki hrvatski chef Stevo Karapandža učio je Hrvate kuhati. Njegov serijal Male tajne velikih majstora kuhinje, kao i njegove kuharice, predstavljale su jedinstvenu zbirku znanja o osnovnim kulinarskim tehnikama.

3. Ana Ugarković

Ana Ugarković vjerojatno je najpopularnija hrvatska televizijska kuharica do danas. Njena serija Kod Ane, u čijoj je realizaciji vrlo značajnu ulogu odigrao Rene Bakalović, bila je popularnija od svih današnjih gastro emisija na svim hrvatskim nacionalnim televizijama.

4. Andrej Barbieri

Pokojni Andrej Barbieri nije proveo puno vremena na televiziji. Tek sezonu ili dvije kao sudac u Masterchefu. Ali, Barbieri je bio toliko  medijski pametan i uvjerljiv, da je u malo vremena uspio ostaviti vrlo dubok trag.

5. Mate Janković

Mate Janković jedan je od najuspješnijih medijskih promotora hrvatske gastronomije. Janković nije uvijek bio najbolji na televiziji jer se znao dovoditi u pogrešne kontekste. Ali gospodin Janković najčešće zastupa dobre vrijednosti i zna kako ih treba komunicirati.

6. Ante Udovičić

Chef bračkog Lemongardena povremeno kuha u inače jezivom gastronomskom prilogu IN Magazina. I tu se vidi golema razlika između njegova znanja i neznanja ljudi koji proizvode taj prilog u većini dana u tjednu. Kad bi IN Magazin uspio nagovoriti Udovičića da kuha svaki dan, Nova TV imala bi daleko najbolju malu emisiju o kuhanju na hrvatskom tržištu.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.