Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
aqua-panna-banner
Divider Text

LISTA S DVA DEBITANTA pet najboljih zagrebačkih pizzerija za kraj ljeta i početak jeseni

franko-pizze

U Zagrebu nikad nije radilo više pizzerija. Većina njih, naravno, spada u čisti prosjek, no u onom gastronomski ambicoznijem segmentu, Zagreb se može pohvaliti s nekoliko zaista izvrsnih pizzerija.Na našu  novi  listu   najboljih gradskih  pizzeriija  ušla su dva debitanta , Al Dente i Park , a po prvi put nema O Hare, jer trenutno ne radi. Kad se ponovo otvori vidjet ćemo kako će nova postava svojedobno najpopularnije hrvatske pizzerie, izdržati usporedbu s O Harom Marina Vanjka i njegove obitelji; Vanjak je stvorio brend O Hara i naučio Hrvate pravoj napoletani, tako da je hrabro, ali riskantno zadržati isto ime s drugim ljudima. Evo liste.

1. Franko’s Pizza and Bar, Branimirova

franko-pizza-g

Franko’s je ove godine ušao na S.Pellegrinovu listu 50 najboljih europskih pizzerija izvan Italije. To nikad nije uspjelo ni jednoj hrvatskoj pizzeriji. Jučer za ručak uvjerili  smo se da je Franko u izvrsnoj formi;  pizza red calabrian bila je odlična kao i uvijek , a lokal pun do zadnjeg stola.


2.Al Dente, Bogovićeva

al-dente-1


Al Dente peče canotto, verziju napoletane s visokim i prozračnim rubovima. Tijesto, prilično komplicirano u izradi, najmirisnije je i najprozračnije u Zagrebu. U centru Zagreba nikad nije radila toliko dobra pizzeria. Druga jela s opsežnog Al Denteova menija bitno zaostaju.


3.Public, Tomislavova ( Voltino) 

public

Public je pouzdana pizzeria iz O Harine škole napoletane. Pizza je godinama među najboljima u Zagrebu, a i neka druga jela, poput bifteka, tune i velikih salata sasvim su korektna, kao i vinska karta.


4. Karijola, Kranjčevićeva i Vlaška

karijola2-hrana

Karijola je jedina pizzerija koja je ušla na baš sve naše liste najboljih zagrebačkih i hrvatskih pizzerija. Karijola je velika i zaslužna hrvatska  gastronomska institucija, a njeno tanko, hrskavo tijesto s velikim  mjehurima jedinstveno je u Zagrebu.


5. Park, Martićeva


Park je na našu listu došao zbog fenomenalnog ambijenta . U parku u Martićevoj uistinu  je lijepo sjediti; riječ je o jednom od javnih prostora u Zagrebu, s najviše pozitivne energije. Park ima odlično točeno pivo i korektnu vinsku kartu. Pizze su dobre, ali preopterećene sastojcima, koji uništavaju tijesto. Parkova ekipa trebala bi usvojiti moto manje je više.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.