Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Terasa šoltanskog Martinis Marchia spada među atraktivnije destinacije za gastronomske nautičare

martinis-marchi-1

Sinoć oko pola deset u restoran luksuznog hotela Martinis Marchi ušetalo je petnaestak stranih turista s jahte koja je upravo uplovila u hotelsku privatnu marinu. Desetak minuta kasnije vidjeli smo kako konobari gostima s jahte donose, kao prvu narudžbu, tri boce Tignanella. Nismo brojali koliko su popili do kraja večere.

Martinis Marchi smješten je na obali malog šoltanskog mjesta Maslinica. Terasa, desetak metara udaljena od mora, s pogledom na lijepe jahte, jedna je od atraktivnijih jadranskih lokacija za gastronomske nautičare, posebnu skupinu turista koja se pokazala iznimno zahvalnom tijekom pandemije.

Kornatski restorani koji žive isključivo od gastronomskih nautičara, jako su dobro poslovali ne samo ove, nego i lanjske godine. Jelovnik Martinis Marchia pametno je prilagođen ukusu gastronautičara: kratak je, s puno divlje ribe koja je izložena ispred otvorenog dijela kuhinje na terasi. 

Osim divlje ribe tu su još američki black angus steakovi, škampi, jastog na buzaru i nekoliko manjih jela. Posebno nam se dopala bogata, aromatična gusta juha od rakova, napravljena od škampa, kozica i grancigula.

Vinska karta je bogata šampanjcima, uključujući cijelu liniju kod nas manje poznatog ali izvrsnog Encrya. Tu su naravno Perignon, Comtes de Champagne i Krug. Cijene vina neobično su prijateljske za luksuzni hotel u Dalmaciji. Tignanello košta 830 kuna (što je manje nego u zagrebačkim restoranima), Dom Perignon 1950 kuma, a većina hrvatskih vina između 30 i 50 eura. Restoran Martinis Marchia spada među mjesta na kojima želite ostati sjediti duboko u noći.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.