Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Etikete vina Šuran koje potpisuje rovinjski studio Tumpić/Prenc dobile su Red Dot

vina-suran-red-dot

Najprestižnija međunarodna nagrada na području dizajna Red Dot dodijeljena je etiketi biodinamičkih vina La Calandra i Vero istarske vinarije Šuran. Rješenje etiketa potpisuje rovinjski Studio Tumpić/Prenc koji je već dobivao ovu nagradu. 

Motiv etikete su slojevi tla i mikroorganizmi koje predstavljaju slova iz citata kojim Carlo Petrini, talijanski znanstvenik, aktivist i osnivač Slow Food Pokreta poziva na podizanje ekološke svijesti i kritiku masovne proizvodnje hrane. 

“Tekst na etiketi maksimalno je smanjen te nevidljiv golom oku, no potrošaču je ponuđeno povećalo integrirano u poklopac posebno dizajnirane kutije u kojoj se boca nalazi,” objašnjava se u priopćenju o nagradi.  

“Drago mi je zbog nagrade, jer etiketa u potpunosti prikazuje ono što radimo, a ujedno može biti i edukativna. Tlo nas jako zanima, jer čini mi se da još uvijek ne poznajemo dovoljno njegovu biologiju i odnos između mikroorganizama i biljke. Biodinamičkim pristupom rada u polju želja nam je dobiti što jaču biljku sa što boljim plodom, sa što više snaga u sebi, a od takvoga se ploda i bez ijednog enološkog sredstva može napraviti odlična vina“, rekaoje vinar Petar Šuran nakon vijesti o dodjeli Red Dota za etikete njegovih vina. 

Suradnja istarskih vinara i istarskih dizajnera rezultirala je nizom međunarodnih nagrada i nekim ikonografskim rješenjima poput Piquentumovih etiketa (studio Sonda) ili vizualnog identiteta vinarije Kozlović (Fabrika). 

Ove godine na Red Dotu se ocjenjivalo više od 20 tisuća prijavljenih radova. “Nikada prije se toliko tvrtki i agencija nije našlo pred našim međunarodnim žirijem. Činjenica da ste se istaknuli u tako širokoj konkurenciji govori o iznimnoj kvaliteti vašeg projekta“, poručio je Peter Zec, direktor Red Dota. Svečanost dodjele nagrada održat će se 12. studenog, a nagrađeni projekti bit će predstavljeni na internetskoj stranici organizatora i u tiskanom godišnjaku.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.