Visa Inspire

Kult Plave Kamenice

Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Kornati vina

KAKO SE MIJENJAJU ROŠTILJARNE Batak uvodi teleću plećku koja se peče šest sati

batak-teletina-2

Promjene u najuspješnijim zagrebačkim roštiljarnama postaju sve zanimljivije. Prije otprilike mjesec dana zabilježili smo da je Budweser za vikend počeo nuditi janjetinu i odojak s ražnja. Ovih dana, pak, lanac grill restorana Batak na jelovnik uvodi sporo pečenu teletinu.

Očišćena teleća plećka peče se punih šest sati na niskoj temperaturi, u društvu luka i korjenastog povrća. Povrće se protisne i pomiješa sa sokovima od pečenja, da bi se dobio gusti umak. Teletina se poslužuje s pjenastim pire krumpirom.

batak-teletina-1

Meso je na kraju putrasto i vrlo bogato. Uobičajeno izdašna porcija košta 89 kuna, a mi smo uz ovo za roštiljarne netipično jelo pili šampionski babić Dalmatian Dog, koji se u Batku toči na čaše.

batak-buca

U svoj je jesenski program Batak vratio juhu od pečene bundeve, koja je za ovu sezonu osvježena đumbirom. Stalne inovacije u modernim zagrebačkim roštiljarnama imaju zajednički strateški cilj: mobilizirati što više nove publike koja želi jesti u restoranima po prihvatljivim cijenama, a koju ne zadovoljava samo roštilj, premda roštilj naravno ostaje core business.

aqua-panna-sidebar
ulje-2021-naslovnica

aviation-gin

KAKO SE MIJENJAJU ROŠTILJARNE Batak uvodi teleću plećku koja se peče šest sati

by Kult Plave Kamenice time to read: 1 min