Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Peaches&Cream Dominika Bečvardija i Mišela Posavca još je jedan izvrstan koktel bar s vrlo niskim cijenama

peaches-cream-g

Peaches&Cream je diskretan bar, ali teško biste ga promašili. Na početku Krapinske ulice u blizini trešnjevačkog placa, preko puta povijesnog American Donuta gdje je valjda svatko barem jednom u životu završio noćni izlazak, u kričavo narančastoj zgradi s tinglom seksi breskve i malom ugodnom terasom, Peaches&Cream već na prvi pogled odskače od trešnjevačkog kvartovskog folklora. 

Interijer još više. Duboki polutamni prostor sa širokim šankom, visokim stropovima, lijepim retropultom i foteljama, zovu da sjednete u Peaches&Cream i ne izlazite barem dva sata. Jednom kad se bude smjelo sjesti. Barovi i kafići zbog pandemijskih mjera još ne smiju posluživati u goste unutarnjim prostorima. 

peaches-karta

Peaches&Cream još je jedan predstavnik nove generacije zagrebačkih craft barova koje otvaraju barmeni stasali u prvom zagrebačkom koktelskom valu.  Otvorili su ga Mišel Posavac i Dominik Bečvardi. Posavac je iskusni barski profesionalac, dugogodišnji menadžer u Moninu, a Bečvardi jedan od talentiranijih zagrebačkih barmena, kojega smo upoznali dok je radio u Barbieri’su i pratili kroz angažmane u Šupi, Dubravkinu putu, Tesli i Glowu. Njegov nepretenciozan ali pomno dotjeran stil vidi se i u koktelima u Peaches&Cream. Pastelne boje, lakoća, cvijeće, iznenađujuće prezentacije.  Ono što je novo, jest energija. Peache&Cream je prvi samostalni barski projekt i za Posavca i Bečvardija i tamo se ne skriva ponos zbog toga. 

Očito je da se cijeli koncept bara temelji na realnosti i poslovnoj održivosti, što ne znači ništa prozaično. Naprotiv, Peaches&Cream je zabavno, zaigrano mjesto s dobrim idejama, puno zanimljivih detalja i ozbiljnim odnosom prema poslu. “Ovdje ljudima ne prezentiramo visoku miksologiju, vjerujemo da se domaća publika tek treba uvesti u kulturu koktela i da to treba raditi na ležeran, pristupačan način,” rekao nam je Bečvardi u subotu dok smo se u Peaches&Cream smještali na njihovu terasu za popodnevne koktele. “Želimo da se ljudi kod nas zabavljaju i opuste, a da im opet ponudimo kvalitetu i nešto originalno.” Cijeli večernji program petkom i subotom u Peaches&Cream zove se Opuštaonica.  Opuštene su i cijene, koje se uglavnom kreću od 35 do 42 kune. Dodatna atrakcija bara je spektakularni perzijski mačak Pablo, njihov prvi susjed i prijatelj Peaches&Creama koji u ulici dominira gardom psa čuvara.

Peaches&Cream je bar za cijeli dan, s malo naglašenijim senzibilitetom za nove potrebe gostiju. Specijalne kave s izborom biljnih mlijeka, kombuche, bio sokovi za dan, a za popodne i večer kokteli, od gimmicka poput šumećih kugli, preko klasika i originalnih potpisnih koktela do ozbiljnih pairinga cigara i finih destilata. Svaki vikend na listu dodaju nove koktele. Lista piva svodi se na jednu osrednju domaću craft pivovaru, neki gosti na terasi su pili i vino.  

U subotu smo u Peaches&Cream počeli s dvije krajnosti, Lemongrass Bathballom i Old Fashioned Girl. Na meniju obogaćenom odlomcima iz erotske literature, Peaches&Cream ima cijelo poglavlje pod naslovom Bathbomb G&T inspiriran Lushevim kuglama za kupanje. Baš kad smo mislili da Gin&Tonic više ništa ne može učiniti zanimljivijim… Na stol dobijete čašu s koktelom i kuglicu od sode i šećera s okusom limunske trave ili ruže, limete, breskve. Kuglicu ubacite u koktel i uživate zvuku, mjehurićima i mirisu laganog pića koje bi se skoro moglo piti za žeđ.

Riječ Girl u nazivu koktela Old Fashioned Girl je programatska. Zašto bi se Old Fashioned smatrao “muškim” koktelom? No feminizirani Old Fashioned u Peaches&Cream nije neka light verzija tog klasika. Old Fashioned Girl je bomba od koktela nabrijana absintom i da nismo bili na obilnom ručku ne bi bio najrazboritiji izbor za početak. Margarita je, pak, bila fenomenalna, izvrsno napravljena i poslužena s rubom soli s hibiskusom, što joj je dalo dodatni šarm. Negroni je takođe bio dobar, klasičan i suh točno koliko treba. Svi kokteli u Peaches&Cream su, naime, slađi nego što bismo voljeli, ali s druge strane to je logično s obzirom na tržište i široku ciljnu publiku. 

Završili smo s Bečvardijevom preporukom, potpisnim koktelom Candy Jar na bazi votke, infuziranim KiKi bombonima. Više od četiri godine prošlo je otkad smo pred Božič  u Dubravkinom putu pili Bečvardijev Movie Night. Bio je to koktel s njegove zimske liste, od Bulleit Rye whiskeya, Punt e Mes vermuta i half&half mješavine slatkog vrhnja i mlijeka infuziran kokicama, poslužen u teglici i kutiji za kokice, naravno s brdom kokica. Zabavniji koktel otada u Zagrebu nismo našli. Sve do ove subote i Candy Jara. Jednostavni votka sour s limetom i okusom KiKija, poslužen s rubom od pucketavih bombona, zafrkantski ali ne i banalan, epitom je Peaches&Creama. Novog zagrebačkog bara kojeg preporučujemo i za dan i za večernje izlaske. 

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.