Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Od danas je jasno da je ovo ljeto jedno od najuspješnijih u povijesti hrvatskog turizma

ceste-kolone-guzve-turizam

Današnje gužve na cestama pokazale su da vrhunac hrvatske turističke sezone ne završava Velikom Gospom kako je to prije samo mjesec dana natuknuo premjer Plenković , nego se sezona nastavlja punom snagom, višesatnim gužvama na cestama i bitkama za zadnji slobodni krevet.

Danas je potpuno jasno da je turistička sezona 2021. bezuvjetno senzacionalna. Na razini prvih sedam mjeseci, ona se kreće oko 65 posto od rekordne 2019. ali tu moramo uzeti u obzir tromjesečni lockdown početkom godine. Kad je, pak, riječ o srpnju, Istra i Kvarner postigli su više od 80 posto rezultata iz 2019.

U kolovozu, istarski su rezultati bolji od 2019. U Splitu je nemoguće pronaći slobodnu sobu a čak je i Dubrovnik, usprkos statusu ekskluzivne aviodestinacije (avioni i dalje lete prerijetko ) došao do nekih 74 posto u usporedbi s 2019. godinom.

Prema sadašnjim podacima i prema najavama rezervacija za idućih trideset dana, Hrvatska upravo proživljava jedno od najuspješnijih ljeta u svojoj turističkoj povijesti. I sve to bez paket aranžmana, jeftinih turističkih grupa i aviona iz Azije. Hrvatska je ove godine apsolutni mediteranski turistički šampion. Idućeg ljeta, kad korona bude manje važna, Hrvatska mora dodatno profitirati na ovogodišnjem uspjehu.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.