Visa Inspire

Kult Plave Kamenice

Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Kornati vina

Njemački turisti tvrde da im je hostel u Zadru tražio 900 eura za sobu

hostel-cijela

Slobodna Dalmacija zadnjih je dana prepuna neobičnih priča koje svjedoče o nevjerojatnim turističkin gužvama u kolovozu. Pa smo tako večeras naletjeli na vijest o mladim Nijemcima, kojima je neki hostel u Zadru pokušao  naplatiti 900 eura za dvije noći. Hostel. A ne hotel s pet zvjezdica.

Ovaj slučaj, ilustriran screenshotom sa iznajmljivačke stranice, samo akcentira  bezbroj informacija koje govore o tome da iznajmljivači  u Dalmaciji otkazuju prethodne rezervacije dogovorene po normalnim cijenama, da bi prihvaćali turiste koji su spremni platiti egzotične cijene jer, eto, nigdje nema ni jedne slobodne sobe.

Ovakve prakse najgora su antipropaganda za hrvatski turizam, ali i za svakog iznajmljivača koji se tako ponaša. Kraj srpnja i kolovoz potaknuli su osjećaj zlatne groznice među iznajmljivačima na Jadranu. Već iduće godine, kad sezona bude dulja i manje euforična, svi razumni turisti izbjegavat će iznajmljivače, hostele, agencije i hotele koji se ovih dana ne bave turizmom nego dosta bezočnim prevarama.

aqua-panna-sidebar

index

ulje-2021-naslovnica

aviation-gin

Njemački turisti tvrde da im je hostel u Zadru tražio 900 eura za sobu

by Kult Plave Kamenice time to read: 1 min