Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Je li hotel View u Postirama najgora devastacija u novijoj povijesti dalmatinskog turizma?

view-hotel-postira-brac

Na Braču, u ribarskom selu Postire upravo se dovršava hotel View, koji će imati 460 kreveta i navodno zaposliti 130 do 140 Postirana.

Hotel View, iza kojeg  stoji nekoliko investitora uključujući, prema navodima nekih medija i Zorana Gopca, ima jedan veliki problem. Veći je od samih Postira i zauvijek, ili barem dok se ne sruši, mijenja vizuru otoka Brača.

View, naime, izgleda kao da je došao iz Novog Zagreba, a njegovim arhitektima treba dodijeliti i prvu nagradu za ružno, jer su arhitekturu primjerenu nekim sasvim drukčijim ambijentima mehanički preselili na jedan od do jučer najljepših dalmatinskih otoka, uz punu potporu načelnika Postira.

Logično je da mnogi otočani, ali ne samo otočani, žestoko prosvjeduju pa je jedan bivši savjetnik u Ministarstvu turizma prije nekoliko dana poslao pismo premijeru Plenkoviću, upozoravajući ga da je View skandalozna devastacija, koja se suprotstavlja osnovama strategije hrvatskog turizma: hrvatski se turizam treba bazirati na prirodnim prednostima, a ne na njihovu uništavanju.

Nesporno je da Braču hitno trebaju novi hoteli. Lemongarden i Puteus Palace primjeri su luksuznih hotela koji poštuju i obogaćuju bračke urbane i kulturne kontekste. View, pak, izgleda kao zagrebačka mamutica prenesena na more.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.