Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Vinodolov chef Kristijan Godinić pripremio je izvrsni ljetni tart od kozjeg sira, volovskog srca, pinjola i borovih češera

Vinodol je unatrag par godina postao mjesto relevantnih gastronomskih subverzija. Naime, chef Kristijan Godinić uz potporu vlasnika Dražena Bobana, na meni povremeno ubacuje jela koja su milijun kilometara udaljena od jednostavnog, domaćeg i tradicionalnog kako Vinodol zamišlja većina njegovih gostiju. Godinićeva subverzivnost dosegla je vrhunac s hobotnicom s jagodama, ali ni današnji tart nije daleko.

Dakle, Vinodolov je chef u kvadrat od perfektnog prhkog  tijesta ubacio pjenastu kremu od kozjeg sira, s concasseom od slatko-kiselog volovskog srca (koje je opravdano postalo najomiljenija vrsta ljetnih rajčica) pa je na tart dodao precizno tostirane pinjole, dva mala borova češera, sirup od bora, i par kapi srednje intenzivnog maslinova ulja . Radi se o zaista sjajnom sezonskom jelu koje spada među najbolje ovogodišnje ljetne recepte u Zagrebu, a i šire.

Vinodolova publika polako se počela navikavati na moderne verzije nacionalne kuhinje o čemu, uostalom, svjedoče neodoljiv tataki od tune s umakom od kopra i senfa poslužen na malim listovima raznih salata, kao i morski pas s grahom i povrćem.

Vinodol je unatrag nekoliko  godina počeo funkcionirati i kao laboratorij suvremene bistronomske nacionalne kuhinje, što je iznimno važno jer svi oni bezbrojni gosti koji dolaze u Vinodol zbog pečene teletine, sada mogu probati i puno zanimljivija jela. Beljska Vrhunska graševina (ovogodišnje Decanterovo srebro) odlično se složila i s tartom i s tunom i s 33 stupnja u centru Zagreba.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.