Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Sinjski gradonačelnik naivno je neodgovoran, kad zahtijeva ukidanje mjera zbog Alke

Sinjski gradonačelnik Miro Bulj vjerojatno nije loš čovjek i uglavnom nije neiskren političar. Osim što se zadnjih dana ponaša naizgled naivno, a zapravo jako manipulativno. U nedjelju se u Sinju održava Alka, najveći godišnji party u unutrašnjosti Dalmacije. Pa gospodin Bulj već tjednima lobira da se u vrijeme održavanja Alke ukinu sve epidemiološke mjere.

Nacionalni je stožer naravno odbio Buljev zahtjev, a sinjski je gradonačelnik kao iskusan političar morao znati da Stožer mora baš tako reagirati. Prvo zato što je Splitsko-dalmatinska županija kojoj Sinj pripada, uvjerljivi rekorder po broju zaraženih na broj stanovnika, pa je stoga i zadnje mjesto u Hrvatskoj gdje se tijekom turističke sezone mogu ukinuti mjere.

I drugo, ako se restoranima i kafićima u Sinju dopusti da rade iza ponoći, zašto se to ne bi dopustilo restoranima i kafićima na splitskoj Rivi. Ili bilo gdje drugdje. Privremeno ukidanje mjera u Sinju izazvalo bi masovno spontano kršenje mjera u cijeloj Dalmaciji, što nitko razuman ne smije riskirati, jer se sezona odvija predobro. Miro Bulj sve to zna. On je naprosto pokrenuo kampanju za ukidanje mjera u vrijeme Alke, kako bi postao najpopularniji Sinjanin.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.