Kult plave kamenice - logotip
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

WORLD’S 50 BEST Pia León proglašena je najboljom cheficom na svijetu za 2021.

pia-leon

“U petnaest godina otkako je prvi put odjenula chefovsku uniformu, Pía León je imala ključnu uloguu izgradnji restorana koji su postali sinonim za zvjezdanu kulinarsku reputaciju Perua,” stoji u obrazloženju odluke izbora World’s 50 Best da peruansku cheficu Piu Leon proglasi najboljom cheficom na svijetu za 2021. godinu.

Nakon školovanja i stažiranja u nekima od najboljih svjetskih restorana (El Celler de Can Roca među ostalim) Pia Leon je 2009. sa suprugom Virgiliom Martinezom u Limi otvorila restoran Central koji je iz temelja promijenio peruanski gastronomski identitet i status tog dijela svijeta na globalnoj sceni.

Leon s Martinezom danas vodi Central, nekoliko restorana Lima, Kjolle i Mil u Andama. Suosnivačica je organizacije za istraživanje i revitalizaciju lokalnih tradicija hrane Mater Iniciativa. “Prvo s Centralom, a zatim sa svojim restoranom Kjolle, nagrađivana peruanska kuharica iskustvo pretvara u mudrost i redefinira uspjeh u skladu sa svojim prioritetima,” piše World’s 50 Best. “Sada, s priznanjem za Najbolju cheficu na svijetu 2021.  koje će službeno primiti u Antwerpenu 5. listopada, ona stupa na svjetsku pozornicu”.

“Sretna sam. Nakon toliko rada ovo je savršen trenutak, savršena platforma za pokazivanje da, iako ponekad može biti teško, ako imate volje i znate što želite, stvari se događaju u svoje vrijeme vrijeme i u pravom trenutku,” izjavila je Leon povodom proglašenja.  

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.