Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

A sada loša turistička vijest: Dubrovnik je drugu godinu zaredom najgori promašaj hrvatskog turizma

turizam

Hrvatski se turizam sasvim opravdano hvali senzacionalnim rezultatima. Većina turističkih regija u srpnju je postigla oko 80 posto prometa iz famozne 2019, rekordne turističke godine. Istra je u zadnjem tjednu srpnja zabilježila nekoliko postotaka bolje rezultate nego u 2019. godini. Nažalost, danas je objavljeno da se turistička sezona u Dubrovniku odvija sasvim suprotno od nacionalnih trendova.

Dubrovnik je, naime, u srpnju zabilježio samo 35 posto turističkog prometa u usporedbi s 2019. godinom. Riječ je o najgorem pojedinačnom rezultatu u bilo kojoj od važnih hrvatskih turističkih destinacija.

O čemu nam govori dubrovačkih 35 posto? O dvije bitne činjenice. Prvo, ni jedna se destinacija u vrijeme korone, koje se može produžiti i na iduću godinu, ne smije oslanjati samo na avione, jer je zrakoplovna industrija najteže pogođena pandemijom. Dubrovnik, dakle, treba pretvoriti i u auto destinaciju. Drugo, dubrovački hoteli ne smiju naplaćivati između 3000 i 7000 kuna za noć kao u zlatna vremena, jer auto-turistima ne pada napamet plaćati te cijene. Dubrovnik je uvjerljivo najvažniji hrvatski turistički grad. Utoliko je gore što ni Grad ni Ministarstvo turizma nisu razumjeli da je Dubrovnik, drugo ljeto zaredom, ispao iz igre.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.