Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

HRANA NA CESTI #3 Na Croduxovoj crpki Janjče u Lici gotovo da se nema što pojesti

Bistro Croduxove benzinske pumpe  u Lici, na lokaciji Janjče, danas oko podneva bio je prepun gladnih i žednih turista. Kojima Crodux nije omogućio baš osobiti izbor hrane. U hladnjaku smo vidjeli par čaša s narezanim dinjama i lubenicama koje su izgledale privlačno i svježe. Super je što je svježe sezonsko voće postalo dio standardne ponude na benzinskim crpkama na autocestama.

Tanjuri sa salatama nisi izgledali dobro jer su salate bile sparušene. Sendviča je uglavnom ponestalo; nije bilo ni sendviča s pršutom, ni s laks  kareom koje inače imsju u ponudi, ni s bilo čim ukusnijim od pohane piletine. Ostalo je bilo još nešto kroasana i slastica od lisnatog tijesta koje nisu izgledale privlačno.

A na toploj su liniji prevladavala standardna menzaška jela, poput graha, tjestenine s nekim mesnim umakom ili pohanaca. Sve to na plus 37.

Zaista nam nije jasno zašto restorani na hrvatskim crpkama ne preuzmu jednostavne sheme superuspješnog talijanskog Autogrilla: plata s pršutom, plata sa sirom, plata s mortadelom, plata s dimljenim lososom, par velikih složenih salata s dresinzima  koji se posebno prodaju i problem je riješen. Logika ponude hrane iz studentskih domova s kojom smo se danas susreli na autoputu kroz Liku, davno je zastarjela.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.