Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Magazinska klet u Strojarskoj ekstremno je uspješna. I roštilj je bolji nego prije

magazinska-klet

Danas je u Magazinskoj kleti iza zagrebačkog Autobusnog kolodvora vladala jača gužva. Na prostranoj terasi  s barem pedesetak stolica, nije bilo mjesta za dvoje. U natkrivenom vrtu s barem tridesetak stolica, nije bilo slobodnog stola.

Pa su nas zamolili da sjednemo u blagovaonicu, koja je ionako, zahvaljujući dobroj klimatizaciji, trenutno najugodniji dio ovog velikog restorana. Nije nam jasno zašto svi žele sjediti vani, na teškoj vrućini i sparini. Možda jedino zato što se u blagovaonicu katkad probijaju ne baš ugodni mirisi iz kuhinje.

Magazinska klet u Strojarskoj ulici 32, odmah kraj Kolodvora, kuha nekoliko dnevnih jela za trideseta kuna i ima vrlo opsežan jelovnik kojim dominira roštilj. Ali, tu je i pet juha, četiri velike salate, bečki od teletine, janjetina po prethodnoj narudžbi i još nekoliko vegetarijanskij opcija.

Brend Magazinska klet u Zagrebu radi na tri lokacije. Prije četiri godine u sigetskom smo restoranu jeli apsolutno grozno, žilavo i spaljeno meso. Danas je, srećom, roštilj bio mnogo bolji.

Ogromni lungić bio je mekan, sočan i ružičast u sredini, baš kako treba. Pečeni krumpir serviran uz lungić bio je lagano brašnast, što sugerira pogrešnu vrstu krumpira. 

Gurmanska pljeskavica, također prevelika, bila je razmjerno ukusna, s nekoliko očiglednih pogrešaka. Prvo, meso je bilo prepečeno: kad gostima servirate debeli komad govedine morate ih pitati žele li jače ili slabije pečeni meso. Drugo, pljeskavica je kao i u većini zagrebačkih roštiljarni bila više paštetasta nego rahla. Treće, uz roštilj se poslužuje preoštar luk: ljubičasti, slatki dalmatinski luk bio bi mnogo ukusnija opcija. Četvrto, ljuti pečeni zeleni feferoni došli su na stol premazani hrpom sirovog češnjaka. Usprkos ovim greškama, hrana u Magazinskoj kleti definitivno je bolja nego ranije.

Bilo bi jako korisno da vlasnik, sad kad mu zaista dobro ide, angažira nekog stručnog chefa konzultanta mlađe generacije, da recepture, tehnike i prezentaciju digne na višu razinu, a da restoran ostane u žanru jednostavne, široko dostupne roštiljarne-zalogajnice.

Prezasitan ručak u Magazinskoj kleti s buteljom vrhunske Beljske graševine, Jack Daniel’som i palačinkama, platili smo oko 350 kuna za dvoje, što je jako dobra vrijednost za novac.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.