Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Imamo novu najskuplju zagrebačku pizzu. Pizza sa svježim crnim tartufom u Al Denteu košta 225 kuna

al-dente

Zagreb ima novog rekordera u cijenama pizze normalnih dimenzija. Riječ je o pizzi s crnim, svježim ljetnim tartufom koji se riba za stolom. Pizza s velikim crnim tartufom u Al Denteu u Bogovićevoj košta točno 225 kuna.

Koliko nam je poznato, to je najskuplja pizza koja se trenutno peče u Zagrebu. Al Dente, jedina vrhunska pizzeria u strogom centru grada, inače nema ekscentrične cijene. Skoro sve druge pizze koštaju između 60 i 90 kuna. No, svježi crni tartuf veličine stolnoteniske loptice ne može biti jeftin.

Budući da nam je danas presparno i prevruće za pizzu, naručili smo Al Denteove kućne pappardelle s maslacem od tartufa i crnim tartufom. Na stol se prvo iznosi crni tartuf, zaštićen staklenim zvonom, veličine ping pong loptice. Zatim konobar donosi tanjur vruće paste.

Tartuf je uistinu prvorazredan, jako aromatičan, bogatog zemljastog okusa. Tartuf se, ponovimo, riba za stolom, pred gostom. Tjestenina s crnim tartufom košta 175 kuna i uistinu je izvrsna. Nažalost, dojam o hrani u Al Denteu pokvarila je carbonara, koja je bila preteška, s koaguliranim žumanjkom. Kunst u kuhanju carbonare je da umak ostane lagan i svilenkast. U Zagrebu to radi  jedino Belizar Miloš.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.